Schrijf je in

Applicatie-ontwikkeling

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Toegepaste informatica

Schrijf je in
PXL nieuws

Tristan Fransen

opleidingshoofd

Binnen de opleiding Toegepaste Informatica word je intensief voorbereid op een digitale toekomst. Want de wereld van morgen is de wereld van het ‘Internet of Everything’ (IoE):…

Meer
PXL nieuws

Francis Vos

departementshoofd

Binnen het nieuwe departement PXL-Digital integreren we op een unieke wijze de clusters Elektronica-ICT en Informatica. We creëren een nieuw platform waarmee we het voortouw nemen…

Meer
PXL nieuws

Stijn Bijnens

werkveld

Bedrijven wenden ICT en technologie aan om een strategisch voordeel te halen ten opzichte van hun concurrenten. IT draagt bij tot het efficiënte verloop van alle processen waarin…

Meer
PXL nieuws

Kim Gijbels

alumna

Ik werk als full-stack softwareontwikkelaar bij Info Support. Naast development komen ook de andere aspecten van een agile project aan bod, zoals het verfijnen van de…

Meer

Jouw opleiding

ApplicatieontwikkelingDe wereld van morgen bestaat uit een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei soorten applicaties, toestellen en mensen. Tijdens onze opleiding Toegepaste informatica stomen we je intensief klaar voor de digitale toekomst.
We maken van jou een softwareontwikkelaar die een volledige applicatie van back-end tot front-end kan ontwikkelen met state-of-the-art technologieën volgens best practices uit de industrie. Wil je liever intelligente software bouwen door gebruik te maken van machine learning, deep learning en data science technieken? Dan kan je kiezen voor ons uniek keuzetraject AI & Robotics
.

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op technisch avontuur.
  • In de eerste helft dompelen we je onder in de fundamentele bouwstenen van het Internet of Everything, bekeken vanuit vier perspectieven: Application Development, Systems & Networks, Business en Problem Solving.
  • In de tweede helft ga je je verder specialiseren binnen een van deze perspectieven, met uitzondering van Problem Solving.
  • Extra specialisatie? Dat komt aan bod in het derde jaar.
  • Apps, apps, overal apps! Het Internet of Everything zal niet weg te denken zijn uit deze opleiding en we richten ons ook op applicatieontwikkeling: pc's, laptops, smartphones, wearables, VR/AR-devices, humanoids, ... Je leert dus ook over alle mogelijke technologieën om dit soort toepassingen te ontwikkelen (.NET, Java, PHP, HTML5, Android, Python, ROS). Wil je je nog meer specialiseren? Dan kan dit in full-stack development (Web & Mobile of Enterprise & Mobile) of AI & Robotics.
  • Tijdens deze opleiding staat projectonderwijs centraal. Je leert planmatig en teamgericht werken. Het multidisciplinair lectorenteam zal je hierbij intensief begeleiden.
  • Je opleiding afsluiten in schoonheid doe je met een bachelorproef die gekoppeld wordt aan een stageperiode waarin je op de werkvloer een reële opdracht moet uitvoeren.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Combineer werken en studeren via Switch2IT

Om een diverse groep van specialisten op te leiden voor het Internet of Everything richten we ons via het Switch2IT-traject ook op nieuwe profielen, zoals junior-collega's die al werken of junior-collega's die een intensief, marktgericht VDAB IT-traject volgen. Om de combinatie van werk en opleiding mogelijk te maken, wordt dit traject via 'blended learning' aangeboden. Concreet betekent dit dat er minder contacturen zijn en dat er meer gefocust wordt op zelfstudie. Lees hier meer over Switch2IT.

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

20.02.2020
PXL-Digital: Care-athon i.s.m. Cegeka, Xplore Group en Corda Campus
06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit

PXL NWS

04.02.2020
IT expert: "Mails cybercriminelen worden steeds gesofisticeerder en professioneler"
21.08.2019
"Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt
08.07.2019
Internationaal programma geeft IT-studenten van Hogeschool PXL vleugels

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Tristan Fransen

opleidingshoofd

+32 488 35 47 24

tristan.fransen@pxl.be