Schrijf je in

Bachelor in het Bedrijfsmanagement (allround)

Schrijf je in
PXL nieuws

Ben Lambrechts

algemeen directeur

Hogeschool PXL is een warme en kwaliteitsvolle hogeschool: ondernemend, netwerkend, onderzoekend, dienstverlenend, internationaal, democratisch en succesvol.
We hopen dat je aan…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Jo Nelissen

werkveld

Een studie in het hoger onderwijs combineren met een eigen bedrijf of je bedrijf opstarten tijdens je studie is niet gemakkelijk. Hogeschool PXL bewijst dat het kan en biedt daarvoor vanuit de…

Meer

Jouw opleiding

Bedrijfsmanagement (allround)

Ben je op zoek naar een veelzijdige opleiding die je volledig klaarstoomt voor een managementfunctie in een multinational, kmo of familiebedrijf? Dan is de opleiding Bedrijfsmanagement allround echt iets voor jou! Wanneer je je diploma van deze opleiding op zak hebt, beschik je over alle competenties op het vlak van marketing, logistiek, finance, IT en verzekeringen om van je eigen onderneming een succes te maken.

  • De opleiding duurt drie jaar (180 studiepunten) en dompelt je gedurende deze periode onder in interessante vakken.
  • We geven je een goede basis mee uit diverse aspecten van de bedrijfswereld: marketing, logistiek, finance, IT, verzekeringen, enz.
  • Je staat met een eerste voet in het werkveld door middel van echte casussen van bedrijven uit de regio. Zo doe je alvast je eerste praktijkervaring op.
  • De focus van de opleiding? Het ontwikkelen van een ondernemende mindset die voor geen enkele uitdaging achteruitdeinst.
  • Ook aan vreemde talen kom je tijdens deze opleiding niets tekort. In het eerste opleidingsjaar staan Frans en Engels op het programma. Vanaf het tweede opleidingsjaar geven we je de keuze om ook Spaans te leren.
  • Aan het einde van je studietraject loop je minimaal twaalf weken stage, eventueel in het buitenland. Op die manier kan je al een eerste ervaring toevoegen aan jouw cv.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Bedrijfsmanagement Allround²: de opleiding Bedrijfsmanagement Allround voor werkstudenten

Werken én studeren, een uitdagende puzzel die aan populariteit wint. Het vraagt echter flexibiliteit, planning en engagement van de verschillende actoren. In het kader van levenslang leren maakt PXL-Business het mogelijk om met Bedrijfsmanagement Allround², de opleiding bedrijfsmanagement voor werkstudenten, deze combinatie te realiseren en het diploma Professionele bachelor bedrijfsmanagement te behalen. De nadruk in het programma ligt op ondernemen en ondernemerschap.

Bedrijfsmanagement Allround² is ontworpen op maat van onze toekomstige junior-collega’s voor wie een voltijdse dagopleiding in combinatie met een job niet tot de mogelijkheden behoort Het studieprogramma Bedrijfsmanagement Allround² omvat een pakket van 180 studiepunten. Werkstudenten bieden we de mogelijkheid om dit modeltraject te spreiden over 6 of 7 semesters.

Om de combinatie werken én studeren haalbaar te maken voorzien we een stage op maat voor een voltijds of deeltijds werkende.

Meer info hierover kan je terugvinden in onze infobrochure.

Aanvullingstrajecten

Een combinatie tussen werken en studeren is perfect mogelijk!

We houden rekening met eerder verworven competenties en wanneer je reeds aan het werk bent, zorgen we voor een aangepaste onderwijs- en examenregeling (faciliteiten voor werkstudenten).

Een groot deel (ongeveer drie vierde) van de opleiding kan je eventueel ook in avondonderwijs doen dankzij onze zeer nauwe samenwerking met PCVO Limburg. Hiervoor moet je eerst een graduaatsdiploma behalen bij PCVO Limburg en vervolgens een aanvullingstraject volgen om dat diploma om te zetten naar een professionele bachelor. Voor dat laatste deel voorzien we faciliteiten en blended learning om de combinatie werk-studie mogelijk te maken.

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit
01.05.2020
Dag van de arbeid: vrije dag

PXL NWS

17.12.2019
Google geeft PXL-studenten 500.000 euro om NGO’s te helpen
19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
16.09.2019
Étienne Davignon geeft openingscollege aan Hogeschool PXL

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Griet Beerten

opleidingshoofd

+32 474 26 28 70

griet.beerten@pxl.be