Schrijf je in

Bachelor in de Bouw

Schrijf je in
PXL nieuws

Chris Leinders

opleidingshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur (waaronder…

Meer
PXL nieuws

Chris Slaets

werkveld

De projectgestuurde opvatting van de opleiding zorgt ervoor dat de afgestudeerden onmiddellijk ingezet kunnen worden in de bouwsector. De talrijke stages en projecten brengen niet alleen de…

Meer
PXL nieuws

Roel Lamers

alumnus

Beginnen werken is zo'n beetje als zwemmen. Iedereen moet erdoor, maar het helpt wel als je een springplank hebt. Hogeschool PXL was voor mij een echte springplank die ervoor gezorgd heeft dat ik…

Meer

Jouw opleiding

Bouw

Onmisbare schakel in elk bouwproject. Zie jij jezelf als een nieuwe werfleider? Wil je werken als calculator of werkvoorbereider? Ben je geïnteresseerd in een job als inkoper of technisch-commercieel medewerker? Zie je een job bij een technische dienst wel zitten? Wil je starten met je eigen bouwbedrijf? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Je ontdekt via reële projecten en werfbezoeken hoe alle bouwkundige principes toegepast worden op de werkvloer. We zorgen dat je de juiste kennis verwerft over de meest innovatieve bouwmaterialen en energie-efficiënte technologieën. Bovendien ga je aan de slag met verschillende 2D- en 3D-tekenprogramma's, leer je hoe je een werf moet voorbereiden en organiseren. Bouw met deze opleiding aan jouw toekomst!

  • Je begint aan een bouwkundig avontuur van drie jaar (180 studiepunten).
  • Je gaat onmiddellijk aan de slag met een bouwproject van een echt dossier (plannen, meetstaat, lastenboek). Spannend, maar ontzettend leerrijk!
  • Gedurende één à twee dagen per week werk je in een team van junior-collega's aan het project. Dit doe je onder het alziend oog en het luisterend oor van professionele bouwcoaches. Op de andere dagen komt de nodige theorie aan bod.
  • Als verdere kennismaking met de bouwsector bezoek je elk semester diverse werven en bedrijven.
  • In het tweede jaar ga je elk semester twee weken op stage in een bouwbedrijf.
  • Het laatste semester van de opleiding staat in het teken van je bachelorproef en de doorgroeistage. Je maakt in het derde jaar de keuze tussen 'infrastructuur' (wegenbouw, waterbouw, bruggenbouw) of 'gebouwen' (beton- en metselwerken, metaalconstructies, elektrische en sanitaire installaties, renovatie, ...).
  • Verleg je grenzen en doe je stage in het buitenland. Ook dit is mogelijk binnen deze opleiding. De afgelopen jaren voerden laatstejaarsstudenten hun stage uit in Frankrijk, Senegal, Zuid-Afrika, Chili, Guatemala en Canada.

NIEUW - Studeer voor Bachelor in de Bouw in afstandsonderwijs

Vanaf nu kan je ook voor Bachelor in de Bouw studeren in afstandsonderwijs. Dit opleidingstraject richt zich in eerste instantie tot werknemers die hogerop willen en daarvoor een (extra) diploma nodig hebben, werklozen die zich willen omscholen naar de bouwsector, of oudere studenten die school, gezin en werk willen combineren. Ook andere profielen kunnen zich aanmelden.

Meer info hierover kan je terugvinden in onze infobrochure.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Afstandsonderwijs

NIEUW8 Vanaf nu kan je ook voor Bachelor in de Bouw studeren in afstandsonderwijs. Dit opleidingstraject richt zich in eerste instantie tot werknemers die hogerop willen en daarvoor een (extra) diploma nodig hebben, werklozen die zich willen omscholen naar de bouwsector, of oudere studenten die school, gezin en werk willen combineren. Ook andere profielen kunnen zich aanmelden.

Meer info hierover kan je terugvinden in onze infobrochure.

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

26.02.2020
PXL-Green & Tech4Life-quiz
06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit

PXL NWS

19.12.2019
Vol huis voor small business projects
04.12.2019
Internationale week PXL-Green & Tech
03.12.2019
Studenten Bouw wonen ontbijtsessie DuboLimburg bij

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Chris Leinders

opleidingshoofd

chris.leinders@pxl.be