Schrijf je in

Business and languages

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Office management

Schrijf je in
PXL nieuws

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

Taalminded organisatietalent! Als office manager ben je de onmisbare schakel voor een vlotte organisatie. Je bent communicatief en houdt van de omgang met mensen. Bovendien ben je een teamplayer,…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Myriam Schepers

werkveld

Mensen die organisaties leiden, lijken soms op jongleurs in een circus. Ze zijn met tientallen zaken tegelijk bezig en snellen vaak van de ene beslissing naar de andere. Hier kies je voor een job…

Meer
PXL nieuws

Natalie Lefevere

alumna

Office managers worden vaak als administratieve duizendpoot omschreven en daar kan ik zeker van meespreken! Geweldig als je ook van een afwisselende job houdt! Met dit diploma kan je praktisch…

Meer

De opleiding

Management assistantTaalminded organisatietalent!

Als management assistant ben je de onmisbare schakel voor een vlotte organisatie; Je bent communicatief en houdt van de omgang met mensen. Bovendien ben je een teamplayer, maar net zo goed kan je zelfstandig en meertalig uit de hoek komen. Plannen en organiseren doe je als geen ander.

Met deze drie kernwoorden zit je goed: studentgericht - praktijkgericht – beroepsgericht.

Tijdens de driejarige opleiding verwerf je een uitstekende taalvaardigheid in het Nederlands, Frans, Engels en Duits zodat je informatie concreet en duidelijk kan overbrengen.

Het spreekt voor zich dat je een bedrijfseconomische en juridische basis moet verwerven als management assistant. Dit gebeurt via opleidingsonderdelen als bedrijfsadministratie, bedrijfsmanagement, economie, burgerlijk en handelsrecht, sociale wetgeving en HRM.

Verder helpen we je een inzicht te verwerven in de organisatie van een front, middle en back office. We leren je omgaan met kantoorsystemen, Office-software en internettoepassingen. De computer is een onmisbare tool.

Je sociale vaardigheden worden aangescherpt via groepswerk, werkplekleren, de stage en onze projectweek in Frankrijk in de derde trajectschijf.
We proberen zo veel mogelijk een doe-mens van je te maken. In elke trajectschijf van je opleiding wordt een project aangeboden dat je op een praktische manier laat kennismaken met je toekomstig werkveld. In team bezoek je bedrijven, maak je kennis met de management assistant van vandaag en leer je competentiegericht functioneren.

In je stage voltooi je de kennismaking met de bedrijfswereld. Dan krijg je de gelegenheid zowel je economische vorming, je informaticavaardigheden als je taalvaardigheden aan de praktijk van elke dag te toetsen. Steeds meer junior-collega's kiezen ervoor deze stage in het buitenland te doen. Ons uitgebreid internationaal netwerk garandeert hoogkwalitatieve stages.

In het eerste jaar train je de volgende vaardigheden (skills):

  • Business & Law skills
  • Communication en soft skills
  • ICT skills
  • Professional skills

In het tweede jaar werk je verder aan je communication skills, je soft skills, je ICT skills en je professional skills. In het derde jaar optimaliseer je je communication skills, je soft skills en je professional skills. Via de professional practices (stage en bachelorproef) toon je aan dat je al de verworven skills ook daadwerkelijk in de praktijk kan toepassen. Skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL kernwoorden zijn immers : praktijkgericht – beroepsgericht – studentgericht.

Studieduur: 3 jaar= 180 studiepunten

Stages:

  • Minimaal 12 weken in binnen- of buitenland (in trajectschijf 3)
  • 1 dag/week werkplekleren in semester 2 (in trajectschijf 2)

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

17.12.2019
Kerstmarkt Studentenraad & Stuvoraad
19.12.2019
PXL-Winter Ball
23.12.2019
Kerstvakantie

PXL NWS

19.09.2019
Marijn Devalck (en Balthazar Boma) op bezoek
16.09.2019
Étienne Davignon geeft openingscollege aan Hogeschool PXL
25.04.2019
PXL Breekt UIt 2019

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

kirsten.tomsin@pxl.be