Inschrijven

Business translation and interpreting

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Office management

Inschrijven

Jouw opleiding

Bedrijfsvertaler-tolk

Heb je van nature een talenknobbel en is vertalen echt je ding? Dan is deze opleiding perfect voor jou! Als office manager in business translation and interpreting word je dé specialist in klantgerichte en creatieve communicatie in het Nederlands, Frans, Engels en Duits of Italiaans en Spaans. Je gebruikt je taaltalent in de brede zin van de bedrijfscommunicatie. Je vertaalt onder andere bedrijfsgerelateerde teksten of bent tolk in beroepsgerichte situaties zoals vergaderingen.

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op taalavontuur.
  • Je verwerft een uitstekende communicatievaardigheid in het Nederlands, Frans, Engels en Duits (de bedrijfstalen bij uitstek in Vlaanderen!). Zo kan je zakelijke teksten en informatie concreet vertalen en hertalen tot ze perfect weergeven wat je bedoelt.
  • In het eerste jaar verwerf je een goede bedrijfseconomische en juridische basis. Deze basis krijgt in de volgende jaren een vervolg waarin we verder in de materie duiken!
  • Ook zal je als vertaler-tolk niet meer zonder je laptop kunnen! Doorheen de opleiding leer je werken met elektronische hulpmiddelen die je voor vertaalwerk kan raadplegen. Ook het Office-pakket en CAT (computer assisted translation) tools worden niet vergeten.
  • Teamspirit, je kan er binnen een bedrijfscontext niet zonder! Daarom zijn er binnen deze opleiding groeps- en projectwerken en een studieweek in Frankrijk in de derde trajectschijf, die je teamwork skills zullen aanscherpen.
  • Je opleiding afsluiten in schoonheid doe je met een bachelorproef en stage (minimum twaalf weken). Je grenzen echt verleggen doe je met een stage in het buitenland. Ons uitgebreid internationaal netwerk garandeert hoogkwalitatieve stages.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

Passie voor talen! Als taalminded persoon spreekt bedrijfscommunicatie je erg aan. Je kan creatief omgaan met taal en je houdt ervan teksten te verbeteren tot ze weergeven wat je bedoelt. Ook de…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Wim Vanschooren

werkveld

Een bedrijfsvertaler-tolk in de beste betekenis van het woord combineert de kracht van het woord met een doortastend intercultureel denkvermogen. Noem het een kwestie van proberen te begrijpen.…

Meer
PXL nieuws

Hannelore Bloemen

alumna

Het succesrecept van deze opleiding is een mengeling van pittige lessen zoals Frans, Duits en Engels met een goede fond van Nederlands, gekruid met vakken zoals economie, recht en informatica.

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Kirsten Tomsin

opleidingshoofd

+ 32 485 84 99 88

kirsten.tomsin@pxl.be