Inschrijven

Graduaat in de Elektromechanische systemen

Inschrijven

Jouw opleiding

Elektromechanische systemen

Je wil aan de slag in een praktijkgerichte STEM-opleiding en zo een antwoord bieden op de steeds toenemende vraag naar onderhoudstechnici en meet- en regeltechnici? Dan zal de graduaatsopleiding Elektromechanische systemen zeker al je verwachtingen inlossen. Tijdens onze technische graduaatsopleiding staat al doende professional worden centraal. We stomen onze studenten samen met het werkveld klaar om elektromechanische systemen te installeren of te onderhouden met de juiste technische skills. Als pas afgestudeerde professional heb je na deze opleiding de vereiste vaardigheden om met volle goesting aan een schitterende carrière te beginnen.

  • De opleiding neemt je gedurende twee jaar (120 studiepunten) mee op technisch avontuur.
  • In het eerste (gemeenschappelijke) opleidingsjaar dompelen we je onder in vakinhoudelijke kennis en vaardigheden met betrekking tot elektriciteit, elektrische installaties en mechanica.
  • In het tweede jaar kies je een specifieke afstudeerrichting: meet- en regeltechnicus of onderhoudstechnicus.
  • Met beide voeten in de praktijk staan, daar draait het tijdens deze opleiding om. Meer dan 1/3 van de tijd gaat naar werkplekleren. Zo leer je de verworven kennis omzetten naar de praktijk. Semester per semester word je zekerder van je praktische vaardigheden en word je meer en meer ingeschakeld: van kennismaken met en meehelpen tot het zelfstandig functioneren in een onderhoudsdienst.

 

PXL nieuws

Eric Picard

werkveld

Het wordt steeds moeilijker voor bedrijven om onderhoudstechnici en meet- en regeltechnici te vinden. Deze graduaatsopleiding, waarbij studenten opgeleid worden in de hogeschool én op de werkvloer…

Meer
PXL nieuws

Christa Grosemans

coördinator

Leer je graag al doende? Ben je een ‘handige Harry’ of wil je er graag één worden? De wondere wereld van de techniek heeft zo’n mensen nodig: technici die de installaties draaiende houden. Spreekt…

Meer
image

EMS - Voorstelling cluster elektromechanica

image

EMS - Voorstelling opleiding

image

EMS - Voorstelling avondtraject

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Christa Grosemans

coördinator graduaatsopleiding

+32 495 68 40 33

christa.grosemans@pxl.be