Je wil aan de slag in een praktijkgerichte STEM-opleiding en zo een antwoord bieden op de steeds toenemende vraag naar onderhoudstechnici en meet- en regeltechnici? Dan zal de graduaatsopleiding Elektromechanische systemen zeker al je verwachtingen inlossen. Tijdens onze technische graduaatsopleiding staat al doende professional worden centraal. We stomen onze studenten samen met het werkveld klaar om elektromechanische systemen te installeren of te onderhouden met de juiste technische skills. Als pas afgestudeerde professional heb je na deze opleiding de vereiste vaardigheden om met volle goesting aan een schitterende carrière te beginnen.
De opleiding neemt je gedurende twee jaar (120 studiepunten) mee op technisch avontuur.
In het eerste (gemeenschappelijke) opleidingsjaar dompelen we je onder in vakinhoudelijke kennis en vaardigheden met betrekking tot elektriciteit, elektrische installaties en mechanica.
In het tweede jaar kies je een specifieke afstudeerrichting: meet- en regeltechnicus of onderhoudstechnicus.
Met beide voeten in de praktijk staan, daar draait het tijdens deze opleiding om. Meer dan 1/3 van de tijd gaat naar werkplekleren. Zo leer je de verworven kennis omzetten naar de praktijk. Semester per semester word je zekerder van je praktische vaardigheden en word je meer en meer ingeschakeld: van kennismaken met en meehelpen tot het zelfstandig functioneren in een onderhoudsdienst.
Jij wil ...
Een praktijkgerichte opleiding volgen.
Zo snel mogelijk met beide voeten in de praktijk staan.
Zo vaardig mogelijk worden in automatisering, het opsporen van storingen en het onderhouden van installaties.
Een praktische encyclopedie worden met kennis over elektrotechniek en mechanica.
Net dat tikkeltje meer
Wil je werken en studeren combineren? Wij zorgen voor een aangepast traject voor werkstudenten.
Werkplekleren in oneindig veel bedrijven dankzij ons ruim PXL-netwerk.
Specialisatie is de sleutel tot succes. Na deze opleiding kan je je verder professionaliseren dankzij tal van vervolgtrajecten en postgraduaten gelinkt aan je vooropleiding.
Onze lectoren zijn mensen met twee voeten in het werkveld die met veel passie hun kennis en ervaringen delen met de studenten.
Jouw toekomst
Je brengt gedurende twee jaren gemiddeld twee dagen per week op de werkplek door. Indien de werkplek tevreden is, ben je de ideale toekomstige werknemer. Studeren is dus solliciteren!
Jij bent erg gegeerd op de arbeidsmarkt en je kan dus rekenen op een job in diverse sectoren: van zowel grote en kleine industriële bedrijven tot grote openbare gebouwen.
Je focust je vooral op onderhoudstaken en stuurt installaties aan.
Wil je de schoolbanken verlaten met een professioneel bachelordiploma op zak? Dankzij een vervolgtraject van 90 studiepunten kan je ook het diploma Bachelor in de Elektromechanica behalen. Kortom, op 3,5 jaar tijd kunen je al een graduaats- én een bachelordiploma in the pocket hebben.
Met dit diploma op zak mag je een mooie toekomst verwachten met tal van mogelijkheden op de hele arbeidsmarkt.
Programma
Avondtraject
Onze kwaliteit
De opleiding Graduaat in de Elektromechanische systemen volgt systematisch haar kengetallen op en houdt rekening met de tevredenheid van studenten en personeel. Consulteer het overzicht van de meest recente kengetallen van de opleiding.
De opleiding werkt in het kwaliteitszorgsysteem voor opleidingen van Hogeschool PXL systematisch aan haar kwaliteit. Zo wordt de opleiding regelmatig onderworpen aan een externe opleidingsbeoordeling waarin een onafhankelijke externe commissie de kwaliteit van de opleiding beoordeelt. Alle informatie over de kwaliteit van de opleiding en de meest recente opleidingsbeoordeling kan je raadplegen door op de kwaliteitszorgfiche hieronder te klikken.
Leer je graag al doende? Ben je een ‘handige Harry’ of wil je er graag één worden? De wondere wereld van de techniek heeft zo’n mensen nodig: technici die de installaties draaiende houden. Spreekt…