Inschrijven

Graduaat in de HVAC-systemen

Inschrijven

Jouw opleiding

HVAC-systemen

Wil je aan de slag in het domein van de HVAC-systemen? Heb je voeling met verwarming, ventilatie, koeling en/of sanitair? Kriebelen je vingers om te installeren, af te stellen en te onderhouden? Wil je dit bovendien leren in een praktijk- en arbeidsmarktgerichte opleiding? Dan is de graduaatsopleiding HVAC-systemen zeker iets voor jou.

  • De opleiding neemt je twee jaar (120 studiepunten) mee op technisch avontuur.
  • In het eerste (gemeenschappelijke) opleidingsjaar dompelen we je onder in vakinhoudelijke kennis en vaardigheden met betrekking tot elektriciteit, elektrische installaties en HVAC-sturingen.
  • In het tweede opleidingsjaar sta je voor de keuze en kies je voor klimatiesatiesystemen of verwarmings- en sanitaire systemen.
  • Met beide voeten in de praktijk staan, daar draait het tijdens deze opleiding om. Meer dan 1/3 van de tijd gaat naar werkplekleren. Zo leer je de verworven kennis omzetten naar de praktijk. Semester per semester word je meer en meer ingeschakeld: van kennismaken met en meehelpen bij het installeren van verwarmings- en ventilatiesystemen tot het zelfstandig uitvoeren van de installatie.

 

PXL nieuws

Wendy Vanmeert

werkveld

In de sector van HVAC is er een tekort aan technisch geschoold personeel. Samen met Hogeschool PXL willen we hier als partner uit het werkveld iets aan doen. Deze graduaatsopleiding biedt een uitgelezen…

Meer
PXL nieuws

Christa Grosemans

coördinator

Wil je het frisser maken in huis in de zomer of warmer in de winter? Wil je weten hoe fruit in grote koelruimtes op de perfecte temperatuur gehouden wordt? Spreekt het je aan om mensen bij te staan…

Meer
image

HVA - Voorstelling opleiding

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Christa Grosemans

coördinator graduaatsopleiding

+32 495 68 40 33

christa.grosemans@pxl.be