Inschrijven

Graduaat in Systeem- en netwerkbeheer

Inschrijven

Jouw opleiding

De digitalisering raast als een sneltrein voorbij! Dit vereist snel inzetbare en technisch geschoolde profielen. Je gaat ijverig aan de slag op server- en netwerkinfrastructuur te installeren en te beveiligen. Vorm samen met ons de nieuwe generatie systeem- en netwerkprofessionals! We begeleiden je individueel en dankzij zowel een dag- als avondtraject kan echt iedereen zich (her)oriënteren naar een boeiende sector. Werkgelegenheid verzekerd!Informatica (Systemen en netwerken)

  • De opleiding neemt je in het dagtraject twee jaar en in het avondtraject drie jaar mee op een avontuur van 120 studiepunten.
  • In de eerste schijf maak je kennis met computernetwerken en de configuratie van routers en switches. Je maakt kennis met de besturingssystemen Windows en Linux in zowel een desktop- als een serveromgeving. Je automatiseert systeemgericht taken en traint algemene vaardigheden op het vlak van communicatie binnen een professionele omgeving.
  • Je maakt via werkplekleren kennis met de snel evoluerende sector via bedrijfsbezoeken, gastcolleges, opdrachten en projecten. Tijdens ons handshake-event vind je een geschikt bedrijf voor het werkplekleren.
  • In de tweede schijf verdiep je je in de configuratie en optimalisatie van routers, switches en firewalls in grote netwerken.
  • Je brengt vanaf nu twee en later drie dagen per week door op de werkvloer. Je draait mee in een infrastructuurbedrijf of de IT-afdeling van een onderneming. Een praktische ervaring die mooi op jouw cv staat!
  • In je graduaatsproef pak je een terugkerend probleem uit de beroepspraktijk aan en zoek je hiervoor een gepaste oplossing.
  • Met beide voeten in de praktijk staan, daar draait het tijdens deze opleiding om! Meer dan 1/3 van de tijd gaat naar werkplekleren. Zo leer je de verworven kennis omzetten naar de praktijk!

 

PXL nieuws

Marie Ruppol

werkveld

Onze oplossingen vereisen een secuur beheer van onze infrastructuur. Hiervoor rekenen we in ons samenwerkingsverband met Hogeschool PXL op praktisch opgeleide mensen die meteen van aanpakken weten…

Meer
PXL nieuws

Ferdi Hoobergs

werkveld

Door de toegenomen digitalisering blijft de vraag naar goed geschoolde netwerk- en systeembeheerders groter dan het aanbod. Het aantal vacatures neemt toe en riskeert een rem te zetten op de…

Meer
PXL nieuws

Joeri Gerrits

coördinator

De snelle digitalisering van vandaag vereist snel inzetbare en technisch geschoolde profielen om een server- en netwerkinfrastructuur te installeren en te beveiligen. In dit unieke onderwijsconcept…

Meer
image

TIN - Voorstelling opleiding

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Joeri Gerrits

coördinator graduaatsopleiding

joeri.gerrits@pxl.be