Inschrijven

Graduaat in de Marketing (Sales)

Inschrijven

Jouw opleiding

Marketing (sales)Wil jij van elke klant een koning maken en heb je de juiste dosis commerciële feeling? Dan is deze opleiding tot sales- en customer supportmedewerker iets voor jou. Je bent het interne aanspreekpunt in spé voor klanten, vertegenwoordigers, verdelers en andere bedrijfsafdelingen. Je beantwoordt vragen van klanten via telefoon en e-mails over productinformatie, prijs, bestellingen en levertermijnen. Je denkt mee met de klant en maakt een situatieschets van het probleem. Je maakt de klant wegwijs in nieuwigheden en acties, en ondersteunt andere bedrijfsafdelingen van a tot z met hun offertes, bestellingen, verzendingen, vragen, klachten en retours. Met andere woorden: een groot, maar interessant takenpakket.

  • De opleiding duurt twee jaar (120 studiepunten).
  • In het eerste jaar verkrijg je vooral vakinhoudelijke kennis en vaardigheden: o.a. beginselen van marketing, ICT-vaardigheden, verkooptechnieken, commerciële communicatie in meerdere talen, ...
  • Kennismaken met de bedrijfswereld en de sales en customer support dienst. Dat kan door te leren in een echt bedrijf aan de hand van werkplekleren. Twee dagen per week leer je de job op de werkvloer.
  • In het tweede jaar ga je dieper in op de verworven kennis door vakken als o.a. beginselen van marketing, ICT-vaardigheden, marktonderzoek, inleiding logistiek, commerciële communicatie in meerdere talen. Je maakt ook kennis met enkele digitale tools in sales.
  • De kers op de taart is je graduaatsproef. Hier werk je een oplossing van een concreet probleem op de werkplek uit.

 

PXL nieuws

Ann Ridel

coördinator

Voldoende commerciële feeling? Dan is sales support medewerker iets voor jou! Je bent het interne aanspreekpunt voor klanten, leveranciers, … via telefoon, e-mail, online, F2F. Je…

Meer
image

SAL - Voorstelling opleiding

image

SAL - Getuigenis student

image

SAL - Getuigenis student

image

SAL- Getuigenis student

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Ann Ridel

coördinator graduaatsopleiding

+32 489 78 53 98

ann.ridel@pxl.be