Registratie toelatingsproef

Muziekmanagement

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Pop- en rockmuziek

Schrijf je in
PXL nieuws

Fréderic Busscher

popcoach

In deze richting word je opgeleid tot ondernemer, projectleider en manager. Je bent geboeid door de wereld van pop- en rockmuziek. Je bent een teamspeler, een ondernemer, een initiatiefnemer en een…

Meer
PXL nieuws

Gert Stinckens

departementshoofd

Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken 'in de muziek', een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen.

PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende…

Meer
PXL nieuws

Eric De Vuyst

werkveld

PXL-Music zorgt voor een uitstekende basis, zowel theoretisch als praktisch. Wanneer de studenten hun stage aanvangen, groeien ze snel in hun zelfstandigheid waardoor hun stage een echte kennismaking…

Meer
PXL nieuws

Stijn Debontridder

alumnus

Na mijn studies voor leraar wist ik zonder enige twijfel dat mijn enige echte passie muziek was. PXL-Music was de enige school in België die zich waagde aan een managementopleiding voor…

Meer

Jouw opleiding

MuziekmanagementBen je gefascineerd door de wondere wereld van de pop- en rockmuziek? Ben je een teamspeler en een echte ondernemer? Maar ook een initiatiefnemer met een dosis respect voor de culturele waarde van muziek en muzikale producten? Verdiep je dan in de popmuziek als hedendaagse kunstvorm. Met deze opleiding word je de ondernemer, projectleider en manager van de muzikale toekomst!

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op muzikaal avontuur.
  • Projectwerk vormt de rode draad binnen deze opleiding. Zo zet je de theoretische kennis uit de vakken zakelijke aspecten, marketing en promotie, boekhouden, financieel beheer en event management onmiddellijk om naar de praktijk.
  • In de eerste bachelor starten we met eenvoudige projecten. Hier staat planmatig werken en teamwork centraal en leer je al doende de actoren uit de industrie beter kennen.
  • In de volgende jaren krijg je meer verantwoordelijkheid binnen de projecten: je organiseert met de klas een eigen festival, begeleidt bands in hun groei en je bent uiteindelijk volledig verantwoordelijk voor de goede afloop van je eigen afstudeerproject.
  • In je derde jaar loop je minstens twaalf weken stage. Wil je jouw grenzen letterlijk en figuurlijk verleggen? Wat dacht je dan van een stage in het buitenland? Ook dat kan!

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

06.04.2020
Paasvakantie
20.04.2020
PXL-Music: Grote Mond
25.04.2020
Online PXL-Infodag

PXL NWS

28.02.2020
Opening Immersive Music Labo
17.01.2020
Eurosonic 2020
11.12.2019
Koester je aan de muziek van GLOED tijdens de Warmste Week

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
17.05.2019
Vuurdoop

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Fréderic Busscher

popcoach

+32 472 51 12 22

frederic.busscher@pxl.be