Registratie toelatingsproef

Muzikant

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Pop- en rockmuziek

Registratie toelatingsproef

Jouw opleiding

MuzikantSta je op en ga je slapen met muziek? Adem je creativiteit uit in verschillende genres? Met deze opleiding word jij de scheppend of uitvoerend muzikant en leider van muzikale projecten van de toekomst! Speel op een creatieve manier met verschillende genres en doorgrond hun stijlkenmerken. Ga aan de slag in live- en studiosituaties en ga het gesprek aan met het publiek of met andere betrokkenen in een productieproces.

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op muzikaal avontuur.
  • Tijdens deze opleiding staat projectwerk centraal. Tal van projecten zorgen ervoor dat je het nodige vakmanschap dat je verkrijgt tijdens vakken als instrument (klank- en stijlontwikkeling, techniek), muziektheorie, eartraining en soundlab direct kan omzetten in praktijkervaring.
  • Naarmate je vordert in de opleiding neemt het aandeel van de projecten in het curriculum toe. Afsluiten in schoonheid doe je met een bachelorproef. Dit is een professionele opdracht die aansluit bij het eindprofiel van de afstudeerrichting Muzikant.
  • Vanuit je eigen visie met een stevige dosis ondernemerschap druk je jouw artistieke / creatieve stempel op de praktijk. Alleen zo zet je de eerste succesvolle stappen in de pop- en rockwereld.
  • Ga de uitdaging aan en vind je plek als muzikant in een snel evoluerende wereld.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

PXL nieuws

Gert Decoster

popcoach

Creatief in verschillende genres – In deze richting word je opgeleid tot scheppend muzikant, uitvoerend muzikant en leider van muzikale projecten. Je leert creatief aan de slag gaan met verschillende…

Meer
PXL nieuws

Gert Stinckens

departementshoofd

Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken 'in de muziek', een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen.

PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende…

Meer
PXL nieuws

Stijn Meuris

werkveld

Het is een goeie zaak dat Belgische muzikanten, maar ook managers en geluidstechnici, de jongste jaren in een hogere league spelen dan in het verleden. De creativiteit en de artistieke dadendrang…

Meer
PXL nieuws

Nelle Bogaerts

alumna

Muzikant is een opleiding waar je geen nummertje bent tussen alle studenten. Je wordt individueel begeleid. Je wordt ook continu geprikkeld door de lectoren, studenten, de lessen en de muziek zelf…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Gert Decoster