Inschrijven

Graduaat in het Programmeren

Inschrijven

Jouw opleiding

Geautomatiseerde jobs zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving! Meer dan de helft van de banen in Europa zullen binnen het komende decennium geautomatiseerd worden. Dit betekent ook heel wat opportuniteiten en nieuwe jobs waar programmeren en ICT-kennis centraal staan! Onze opleiding Programmeren is een uniek onderwijsconcept waarbij studenten met beide voeten in de praktijk staan! Behoor tot de nieuwe generatie van programmeurs. Want met deze opleiding ben je praktisch opgeleid, meteen inzetbaar en wendbaar om in te spelen op de snel evoluerende technologische wereld. Echt iedereen kan zich (her)oriënteren naar dit knelpuntberoep en dit zowel in een dag- en avondtraject met individuele begeleiding.Programmeren

  • De opleiding neemt je in het dagtraject twee jaar en in het avondtraject drie jaar mee op een avontuur van 120 studiepunten.
  • In het eerste jaar dompelen we je onder in de basiskennis en vaardigheden van het programmeren met C#, web technologieën, databanken en leer je de werking van een IT-organisatie kennen. We trainen ook je algemene vaardigheden op het vlak van communicatie binnen een professionele omgeving.
  • Je maakt via werkplekleren kennis met de snel evoluerende sector via bedrijfsbezoeken, gastcolleges, opdrachten en projecten. Tijdens ons handshake-event vind je een geschikt bedrijf voor het werkplekleren. Tijdens de tweede schijf mag je programmeertaken uitvoeren en participeren binnen een bedrijf.
  • In de tweede schijf verdiep je je in vakinhoudelijke kennis en vaardigheden met C#, web, mobile, data, security en projectmanagement.
  • Leer met werkplekleren programmeertaken uitvoeren! Zo kan je aan het einde van de rit zelfstandig programmeren in een softwarebedrijf of op een IT-afdeling.
  • In je graduaatsproef pak je een terugkerend probleem uit de beroepspraktijk aan en zoek je hiervoor een gepaste oplossing.
  • Met beide voeten in de praktijk staan, daar draait het tijdens deze opleiding om! Meer dan 1/3 van de tijd gaat naar werkplekleren. Zo leer je de verworven kennis omzetten naar de praktijk!

PXL nieuws

Ingo Schelfout

werkveld

In de steeds sneller digitaliserende wereld van vandaag staan de programmeurs van de applicaties waar we dagelijks mee omgaan centraal. De ICT-sector hunkert dan ook naar praktisch opgeleide profielen.…

Meer
PXL nieuws

Natacha Bruggen

coördinator

.

 
 

Meer
image

PRO - Voorstelling opleiding

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Natacha Bruggen

coördinator graduaatsopleiding

natacha.bruggen@pxl.be