Schrijf je in

Systemen en netwerkbeheer

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Toegepaste informatica

Schrijf je in
PXL nieuws

Tristan Fransen

opleidingshoofd

Binnen de opleiding Toegepaste Informatica word je intensief voorbereid op een digitale toekomst. Want de wereld van morgen is de wereld van het ‘Internet of Everything’ (IoE):…

Meer
PXL nieuws

Francis Vos

departementshoofd

Binnen het nieuwe departement PXL-Digital integreren we op een unieke wijze de clusters Elektronica-ICT en Informatica. We creëren een nieuw platform waarmee we het voortouw nemen…

Meer
PXL nieuws

Stijn Bijnens

werkveld

Bedrijven wenden ICT en technologie aan om een strategisch voordeel te halen ten opzichte van hun concurrenten. IT draagt bij tot het efficiënte verloop van alle processen waarin…

Meer
PXL nieuws

Joris Jamers

alumnus

Op zoek naar een nieuwe uitdaging startte ik met de opleiding Toegepaste informatica aan Hogeschool PXL. De brede waaier aan technologieën, zowel binnen IT-infrastructuur als software,…

Meer

Jouw opleiding

Systemen en netwerkbeheerHoe ziet de wereld van morgen eruit? Dat is een moeilijke vraag, maar in elk geval niet zonder het 'Internet of Everything' (IoE): een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei applicaties, toestellen en mensen. Tijdens onze opleiding Toegepaste informatica stomen we je intensief klaar voor de digitale toekomst. In de eerste helft verdiep je je o.a. in de fundamentele bouwstenen van het Internet of Everything, bekeken vanuit vier perspectieven: Application Development, Systems & Networks, Business en Problem Solving. Verder specialiseren is een must! In je specialisatie 'systemen en netwerken' maken we van jou een echte cloud- en security specialist! Werkgelegenheid verzekerd!

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op technisch avontuur.
  • Iedere student Toegepaste informatica volgt in het eerste jaar hetzelfde studietraject.
  • In het tweede jaar verdiep je je in de verschillende perspectieven en kies je afhankelijk van je interesse een afstudeerrichting: Applicatie-ontwikkeling, Systemen en netwerkbeheer, Software-management.
  • Specialiseren is een must! Dat doe je in het derde jaar binnen je gekozen afstudeerrichting. Binnen de afstudeerrichting Systemen en netwerkbeheer focussen we op de verbindingen en de toestellen van het Internet of Everything. We gaan o.a. dieper in op het configureren, installeren en beheren van Windows- en Linux-clients en -servers. Ook virtualisatie en de cloud zijn hier niet uit weg te denken, net als de beveiliging van deze systemen. Op het vlak van connecties tussen toestellen onderling streven we het Cisco CCNA-niveau na.
  • Tijdens deze opleiding staat projectonderwijs centraal. Je leert planmatig en teamgericht werken. Het multidisciplinair lectorenteam zal je hierbij intensief begeleiden.
  • Je opleiding afsluiten in schoonheid doe je met een bachelorproef die gekoppeld wordt aan een stageperiode waarin je op de werkvloer een reële opdracht moet uitvoeren.

 

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

06.04.2020
Paasvakantie
01.05.2020
Dag van de arbeid: vrije dag
10.05.2020
Hasselt Studenten Regatta

PXL NWS

04.02.2020
IT expert: "Mails cybercriminelen worden steeds gesofisticeerder en professioneler"
21.08.2019
"Menselijke" robots helpen klanten op weg in winkels in Hasselt
08.07.2019
Internationaal programma geeft IT-studenten van Hogeschool PXL vleugels

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Tristan Fransen

opleidingshoofd

+32 488 35 47 24

tristan.fransen@pxl.be