Mobiliteit

Campusplan

Hogeschool PXL is voor iedereen vlot bereikbaar. 

Je wist immers al dat campus Elfde Linie op maar 2 km van het station van Hasselt ligt? En waarschijnlijk ook dat je op 11 minuten fietst van campus Diepenbeek naar het centrum van Hasselt?

Voor meer info betreffende onze bereikbaarheid kan je terecht op ons Campusplan.

Gratis Fietsenverhuur

Je wenst een studentenfiets te huren voor een langere periode

Deze vorm van verhuring gebeurt door VEDO vzw voor de studenten van de Campus Diepenbeek en door Fietsbasis vzw voor de studenten van de Hasseltse campussen. Studenten blijven uiteraard vrij om de uitleenplaats te kiezen. De Dienst Studentenvoorzieningen is enkel tussenpersoon. Je betaalt enkel 70€ waarborg! Mogelijke herstelkosten (tegen kostprijs) zijn ten laste van de student. Klik hier voor een overzicht van deze kosten.

Hoe en waar de fiets afhalen?

Registreer je eerst online! Ga daarna je fiets afhalen in Hasselt aan het Fietspunt (station) of in Diepenbeek aan VEDO (kelder UHasselt).

Niet vergeten je huurovereenkomst goed na te lezen en eenmaal in de winterperiode langs te gaan voor een gratis check-up!

Alle fietsen moeten binnen voor het einde van het academiejaar of je bent je waarborg kwijt! Je krijgt uiteraard wel de kans om in augustus opnieuw te huren voor één academiejaar.

Voor adresgegevens, openingsuren en meer info kan je hier de brochure downloaden.

Je wenst sporadisch gebruik te maken van een studentenfiets (maximum 1 dag)

De Dienst Studentenvoorzieningen stelt 15 fietsen ter beschikking voor campus Hasselt (gebouw D) en 15 fietsen voor campus Diepenbeek (PXL Tech). Wil je graag even het centrum bezoeken tijdens een springuur of heb je een afspraak op een andere campus? Maak dan zeker gebruik van onze dagfietsen!

Hoe gaat dit in zijn werk? Je dient enkel een kopie van jouw studentenkaart af te geven aan de balie van de dienst studentenvoorzieningen (elfde liniestraat gebouw D, 2e verdiep) of voor PXL Tech aan het studentensecretariaat. Je ontvangt een sleutel samen met de schriftelijke voorwaarden bij ontlening (diefstal, schade). Deze ontleende fiets dient dagelijks vóór 16.30 uur ingeleverd te worden. Bij niet tijdig inleveren van de fiets zal er per dag een boete aangerekend worden.

Carpooling

Vanaf nu kan je via onze nieuwe app afspreken om samen te carpoolen! Hoe gaat dit in zijn werk? Maak eerst een profiel aan op hogeschoolpxl.carpool.be, download daarna de app (zowel voor Android als iOS) en maak een rit aan. Wij zoeken automatisch naar een geschikte match! Voor een handleiding kan je hier terecht of bij de contactpersoon onderaan deze pagina. De dienst mobiliteit heeft ook een carpoolreglement tussen gebruikers ter beschikking. Stuur ons gerust een mailtje hierover of spring even binnen!

In samenwerking met VAB en Taxistop vzw.

Voordelen openbaar vervoer

Campuspas

Zoek je een goedkoop busabonnement om je te verplaatsen naar een PXL campus vanuit het station in Hasselt? Zit je op kot in Hasselt of in Diepenbeek en je moet naar de les? Even het Hasselts stadscentrum bezoeken tijdens een springuur? Dan is de Campuspas de ideale oplossing! Voor 20€/academiejaar kan je onbeperkt reizen op alle geregelde openbare buslijnen van De Lijn in Diepenbeek binnen de zones 04 en 38 en in Hasselt binnen de zone 01.

Je kan dit abonnement aankopen aan de balie van de Dienst Studentenvoorzieningen op de tweede verdieping van gebouw D van Campus Elfde Linie. Opgelet, enkel betalen met bancontact! Elke werkdag van 8u30 tot 16u30 (behalve op vrijdag, tot 12u00).
Klik hier voor een overzicht van alle haltes binnen Hasselt en Diepenbeek waar je de Campuspas kan gebruiken

Moeilijkheden om je studies te financieren? Kom dan zeker langs op de sociale dienst van Hogeschool PXL voor een eventuele financiële tussenkomst van je abonnement!

Campushopper

De Campushopper zorgt voor een nog betere verbinding vanuit het station van Hasselt tussen onze verschillende campussen. Iedereen met een geldig vervoersticket kan hiervan gebruik maken. Indien je een campuspas hebt aangekocht kan je ook reizen binnen een groot deel van het traject van deze Campushopper!

Klik hier voor meer informatie over de lijn CaH Genk - Hasselt

Klik hier voor meer informatie over de lijn CaH Hasselt - Genk

Attest schooltreinkaart
Iedere student heeft recht op vermindering van zijn schooltreinkaart. Hoe vraag ik nu een attest aan? Hogeschool PXL heeft dit al in orde gebracht. Meld je gewoon aan via "Mijn PXL", kies voor de module "bestanden van studentensecretariaat" en klik op "attest schooltreinkaart". Je hoeft dus niet meer langs te komen of een attest via e-mail aan te vragen. Met dit attest kan je naar het loket van een NMBS station en je schooltreinkaart aanvragen. Klik hier voor meer info over de gebruiksvoorwaarden van een schooltreinkaart.

Informatie over trajecten, vervoersbewijzen en prijzen
Klik hier voor de bus (De Lijn).
Klik hier voor de trein (NMBS).

FAQ

 • Hoe kan ik me verplaatsen van, naar en tussen de campussen?

  NMBS, De Lijn, prijzen, dienstregelingen, ... Het kan soms een echt doolhof zijn!

  Aan de hand van onderstaande links kan je al eens proberen om zelf een oplossing te zoeken. Lukt dit niet? Spring dan gerust even binnen en Studentenvoorzieningen helpen je met plezier verder!

  http://reisinfo.delijn.be/reisinfo/
  http://www.delijn.be/vervoerbewijzen/
  http://www.buzzy.be
  http://www.b-rail.be

  De fiets is de meest flexibele en efficiënte manier om je te verplaatsen als student.
  Als je zelf geen fiets hebt, kan je er altijd eentje huren bij VEDO of BASIS. Je kan als student gratis een fiets huren voor 1 maand, enkele maanden of 1 jaar. Je leent een gerecycleerde fiets met een degelijk fietsslot en je betaalt hiervoor een waarborg van slechts € 70.
  Herstellingen worden aangerekend tegen studententarief en dienen door de student/huurder betaald te worden.
  Voor meer info kan je steeds terecht bij Studentenvoorzieningen.

Contact

mobiliteit@pxl.be