PXL-logo's

Hoe downloaden?

Klik met de rechtermuisknop op de link van het gewenste logoen kies voor 'link opslaan als' of 'doel opslaan als'. Je kan het logo nu opslaan in de gewenste map.

Wat zijn png-bestanden? 

png-bestanden zijn vergelijkbaar met jpeg-bestanden en kunnen door iedereen eenvoudig geopend worden. Ze zijn geschikt voor courant gebruik: digitale toepassingen, in tekstbestanden, PowerPoints, affiches en dergelijke. Ze zijn niet geschikt voor professioneel drukwerk. Hiervoor heb je het logo in ai-formaat (Adobe Illustrator) nodig. Deze versies zijn indien nodig verkrijgbaar bij de dienst communicatie.

Logo Hogeschool PXL

Dit afgebeelde basislogo van Hogschool PXL gebruiken we op een witte of lichte achtergrond, en in een context die duidelijk aan de hogeschool is gerelateerd (vb. PXL-flyers, brochures, …).

Download dit logo in png

Wil je dit basislogo toepassen op een zwarte of heel donkere achtergrond, download dan onderstaande variant.

Download variant in png voor op zwarte of heel donkere achtergrond

Logo Hogeschool PXL variant

Dit afgebeelde logo van Hogeschool PXL gebruiken we op een witte of lichte achtergrond, en in een context die niet echt duidelijk aan de hogeschool is gerelateerd (vb. sponsoring van een scoutsfuif). In dit geval is het wenselijk om het woord 'hogeschool' toe te voegen.

Download dit logo in png

Wil je dit logo toepassen op een zwarte of heel donkere achtergrond, download dan onderstaande variant.

Download variant in png voor op zwarte of heel donkere achtergrond

Logo PXL University of Applied Sciences and Arts

Dit afgebeelde logo gebruiken we op een witte of lichte achtergrond, en in principe enkel in een anderstalige context.

Download dit logo in png

Wil je dit logo toepassen op een zwarte of heel donkere achtergrond, download dan onderstaande variant.

Download variant in png voor op zwarte of heel donkere achtergrond

Wat tekst en uitleg

Het logo straalt bewust een tijdloze degelijkheid uit. De combinatie van zwart-wit geeft het logo zijn tijdloze aspect, een combinatie die ook op lange termijn nooit verouderd aanvoelt. Hogeschool PXL is mee met zijn tijd: vandaag én morgen. De stevige fundamenten van Hogeschool PXL geven studenten een goede start voor hun professionele leven. De stevige basis uit zich onder andere in goed leesbare solide letters.

De letters liggen op een cirkelvormig vlak. Een verwijzing naar een pixel en dus ook naar het digitale tijdperk. De cirkel geeft het logo ook een 'veilig' karakter: Hogeschool PXL is voor studenten en lectoren/docenten een microkosmos waarin ze zich kunnen ontwikkelen. De cirkel suggereert ook interactie en samenwerking. Iedereen zit even ver van het middelpunt. In dit geval illustreert het de goede interactie tussen Hogeschool PXL en de buitenwereld die elkaar wederzijds versterken. Het hartje in de P ten slotte verwijst enerzijds naar het Limburgsymbool en anderzijds naar de persoonlijke aandacht die Hogeschool PXL aan haar studenten besteedt: het hart van Hogeschool PXL klopt niet alleen voor kennisoverdracht, maar ook voor de mens.

Hoe gebruik je het logo correct?


Klik op de afbeelding voor groter versie