Schrijf je in

Bachelor in de Ergotherapie

Schrijf je in
PXL nieuws

Christine Smeets

opleidingshoofd

Hogeschool PXL is een moderne hogeschool: ondernemend, netwerkend, onderzoekend, dienstverlenend, kwaliteitsvol, internationaal, democratisch en succesvol.
We hopen dat je aan onze hogeschool…

Meer
PXL nieuws

Roald Nelissen

departementshoofd

Onze wereld verandert voortdurend, maar het verlangen naar gezondheid blijft een constante. En daar zijn mensen voor nodig, mensen die zorg willen dragen.

Als je kiest voor een engagement…

Meer
PXL nieuws

dr. Raf Lippens

werkveld

Mensen optimaal voorbereiden om na hun ziekte of ongeval terug te kunnen functioneren in hun woon-, werk- en leefwereld is de uitdaging bij uitstek voor ergotherapeuten. Dat zij hierin slagen met…

Meer
PXL nieuws

Jolien - Carlotta - Lien - Nienke - Tim

alumni

Vanaf de start van onze opleiding Ergotherapie maakten we meteen kennis met het werkveld.

Het probleemgestuurd onderwijs leerde ons zelfstandig redeneren en cliëntgericht werken aan de hand…

Meer

De opleiding

Ergotherapie

In deze opleiding leer je mensen te begeleiden die problemen ervaren bij het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten door een tijdelijke of blijvende beperking. Wanneer iemand niet meer kan deelnemen aan het maatschappelijk leven omdat activiteiten zoals aankleden, schrijven, eten, werken, zich verplaatsen of een hobby uitoefenen niet meer lukken, verschijnt een ergotherapeut op het toneel.

Ergotherapie is een professionele bacheloropleiding en omvat drie jaar studie waarin je 180 studiepunten moet verzamelen (60 per jaar).

In het eerste jaar ligt de nadruk op de studie van de gezonde mens, handelend in zijn omgeving en de maatschappij. Vanaf dag één leer je als junior-collega probleemsituaties aanpakken. In het tweede jaar verwerf je inzicht in het herkennen, analyseren en behandelen van handelingsproblemen. Je ontwikkelt ook gaandeweg meer vaardigheid in het professioneel handelen van de ergotherapeut. In het derde jaar wordt het stilaan helemaal 'echt': je duikelt het werkveld in. Doorheen verschillende stageblokken ga je aan de slag om kennis en kunde nu ook aan de realiteit te toetsen.

Kortom, voor dit beroep met toekomst zijn wij op zoek naar junior-collega's met de X-factor: sociale, dynamische en creatieve teamspelers met een flinke dosis organisatietalent!

Naast het reguliere traject wordt een bijzonder studietraject aangeboden voor werkstudenten, oudere studenten die reeds een diploma hoger onderwijs behaald hebben of studenten met bijzondere omstandigheden (vb. zorg voor je gezin). Indien je graag het diploma Bachelor in de Ergotherapie behaalt, willen we je, via aangepaste trajecten en faciliteiten, deze kans bieden. Lees hier meer.

Studeren aan de hogeschool: een ware uitdaging!

Zijn er voor jou factoren die het je extra zwaar maken: faalangst, concentratiemoeilijkheden, combinatie studie/werk, topsport, dyslexie, ...?

Heb je vragen over je studie, over je studiemethode, vrijstellingen, leerkrediet, ...?

Neem dan contact op met de studentenondersteuner zodat je het juiste advies krijgt! In een verkennend gesprek wordt bekeken wat de mogelijkheden zijn. Eventueel word je doorverwezen naar gespecialiseerde diensten buiten de hogeschool.

Een extra pluspunt binnen onze Dienst Studentenbegeleiding is de leercoaching. In kleine interactieve werkzittingen wordt de student begeleid bij het verwerken van de leerstof.

Voor studenten die zoeken naar de juiste studiemethodiek, kan eveneens extra ondersteuning geboden worden aan de hand van 'plustrajecten'.
De studentenondersteuner voor de opleiding Ergotherapie is Mieke Boes.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

24.12.2018
Kerstvakantie
04.02.2019
Lesvrije week
23.02.2019
PXL-Infodag

PXL NWS

17.12.2018
Steeds meer schakelstudenten: Imke Courtois studeerde verder na haar bachelor aan PXL
06.11.2018
Met één duif toveren studenten weer glimlach op gezicht van dementerende man
25.10.2018
PXL, Q-Top en Ergotherapie Vlaanderen lanceren elektronisch patiëntendossier

Video

image
Proefdag Hogeschool PXL en UHasselt

Fotoalbums

pxl in beeld
Proefdag

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Christine Smeets

Christine Smeets

opleidingshoofd

+32 476 47 81 84

christine.smeets@pxl.be