Registratie toelatingsproef

Muziektechniek

Een afstudeerrichting van de Bachelor in de Pop- en rockmuziek

Registratie toelatingsproef

Jouw opleiding

MuziektechniekBen je gebeten door de wereld van pop- en rockmuziek en wil je je als technicus op een creatieve manier ontplooien? Ben je een teamspeler met een kritische geest? Wil je op een zelfstandige manier het vakmanschap van anderen versterken door technische kennis van geluid en muziek creatief toe te passen? Heb je al deze vragen met een passionele "ja" beantwoord? Dan is de opleiding Muziektechniek zeker iets voor jou!

  • De opleiding neemt je drie jaar (180 studiepunten) mee op muzikaal avontuur.
  • Je wordt opgeleid voor een van de twee specialisatieprofielen: live PA-technicus of studiotechnicus. Je wordt mixer, monitormixer, opname-assistent, systeemtechnicus, opnametechnicus, ...
  • In het eerste jaar verken je beide disciplines. Je verwerft een overzicht van beide werelden en zet je eerste stappen in de praktijk door middel van opdrachten. In het tweede semester kies je een definitieve specialisatie. Je gaat dieper in op de verschillende facetten van de discipline en zet je kennis om in de praktijk door middel van projecten en praktijkcasussen.
  • Aan het einde van je tweede jaar ben je in staat om de basisfuncties van je discipline zelfstandig uit te voeren.
  • In deze opleiding staat projectwerk centraal. Zo leer je het nodige vakmanschap (kennis en vaardigheden) onmiddellijk om te zetten in praktijkervaring.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

PXL nieuws

Gert Stinckens

departementshoofd

Voor veel jongeren is het de ultieme droom om te werken 'in de muziek', een dynamische, trendgevoelige en competitieve wereld met tal van uitdagingen.

PXL-Music wil daarbij de doorslaggevende…

Meer
PXL nieuws

Eric De Vuyst

werkveld

PXL-Music zorgt voor een uitstekende basis, zowel theoretisch als praktisch. Wanneer de studenten hun stage aanvangen, groeien ze snel in hun zelfstandigheid waardoor hun stage een echte kennismaking…

Meer
PXL nieuws

Joris Luyten

alumnus

Naast de muzikale vorming is ook het technische aspect van de afstudeerrichting Muziektechniek bepalend geweest voor mijn carrière. In de opleiding heb ik mijn eigen troeven leren ontdekken en…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Gert Stinckens

departementshoofd

+32 497 53 06 51

gert.stinckens@pxl.be