Inschrijven

Graduaat in de Verkeerskunde en mobiliteit

Inschrijven

Jouw opleiding

Iedereen heeft dagdagelijks te maken met mobiliteit. Zonder ons te verplaatsen, geraken we nergens: naar het werk of school, naar training of repetitie, gaan winkelen of naar de film gaan, ... Kortom, iedereen verplaatst zich meerdere malen per dag. Al deze verplaatsingen op een duurzame manier doen, vormt DE maatschappelijke uitdaging in de 21ste eeuw. In de pers en media gaat het dagdagelijks wel over de vele problemen rondom mobiliteit: files, vervuiling, tijdverlies, ... Maar zelden of nooit hebben we het over de positieve kant van mobiliteit: waar veel mensen zich verplaatsen, is het goed om te zijn! Wil je meewerken aan de uitbouw van onze mobiliteit en daar rechtstreeks aan verbonden de welvaart van onze maatschappij? Wil je een positieve bijdrage leveren aan onze maatschappij en ben je iemand die niet bang is van een uitdagende job? Dan zal de arbeidsmarktgerichte graduaatsopleiding Verkeerskunde en mobiliteit zeker je verwachtingen inlossen! De sector is in alle geval aan het wachten op jou om de vele openstaande vacatures in te vullen!
Verkeerskunde en mobiliteit

  • De opleiding neemt je twee jaar (90 studiepunten) op avontuur.
  • In het eerste jaar verkrijg je basis vakinhoudelijke kennis en vaardigheden: o.a. mobiliteit & maatschappij, omgevingsanalyse, inleiding in verkeersonderzoek en -planning, mobiliteit en ruimte, sociale verkeerskunde en verkeerspsychologie, verkeerstechniek, ...
  • Het leren herkennen en analyseren van verkeers- en mobiliteitsproblemen doe je aan de hand van werkplekleren. Zo leer je al snel om oplossingen voor te stellen.
  • In het tweede opleidingsjaar verdiep je je in vakinhoudelijke kennis en vaardigheden: o.a. mobiliteit en milieu, verkeersplanning, inrichting openbare ruimte, verkeersbeleid en wetgeving, mobiliteitsmanagement. Je leert aan de hand van werkplekleren werken als een echte verkeers- en mobiliteitsdeskundige.
  • Als kers op de taart rond je de tweejarige opleiding af met een graduaatsproef. Je verdiept je in de praktijk en vindt een oplossing voor een concreet probleem uit de praktijk.

 

PXL nieuws

Wim Vanleemput

student

.

 
 

Meer
PXL nieuws

Kris Peeters

ambassadeur

.

 
 

Meer
PXL nieuws

Sven Lieten

coördinator

 
 
 
 

Meer
image

HSV - Voorstelling opleiding

image

HSV - Bellen met een student

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Sven Lieten

coördinator graduaatsopleiding

sven.lieten@pxl.be