Inschrijven

Bachelor in de Vroedkunde

Inschrijven

Jouw opleiding

VroedkundeWil je helpen om nieuw leven op de wereld te zetten? Dan is vroedkunde zeker iets voor jou! Een vroedvrouw is de aangewezen professional om een normale zwangerschap en geboorte te begeleiden en nadien op te volgen. De moderne vroedvrouw of vroedman, want ook zij bestaan, begeleidt mensen in de meest intense periode van hun leven. Wil jij zo'n professionele begeleider met een hart voor baby's worden? Dan voldoet deze opleiding ongetwijfeld aan jouw verwachtingen!

  • De opleiding neemt je drie jaar lang (180 studiepunten) mee op vroedkundig avontuur.
  • De opleiding is gebaseerd op het recente competentieprofiel van de vroedkundige. Wij leiden vroedvrouwen en -mannen op die klaar zijn om hun handen uit de mouwen te steken in het werkveld.
  • Je verwerft nieuwe kennis en inzichten door het oplossen van realistische casussen.
  • Via simulatieonderwijs met de bevallingspop Heidi en baby Sam heeft elke junior-collega de kans om zijn/haar praktische vaardigheden in een realistische setting te trainen.
  • De theorie wordt grondig uitgelegd tijdens hoorcolleges. Hierna ga je aan de slag en test je je vaardigheden in kleinere groepen tijdens practica.
  • Doe stage in diverse zorgsettingen waarin vroedkundigen worden tewerkgesteld. De intensiteit van de stages neemt toe naarmate de opleiding vordert. Elke junior-collega krijgt zo de kans om de door de EG-richtlijnen opgelegde prestaties te behalen. Hieronder valt o.a. het zelfstandig verrichten van 40 bevallingen.
  • Het programma van de opleiding voldoet aan de recentste wettelijke vereisten. Zo mag de aan Hogeschool PXL afgestudeerde vroedkundige autonoom geneesmiddelen voorschrijven (K.B. 15.12.2013).

Klik hier voor een virtuele rondleiding door PXL-Healthcare op een computer of laptop! 

Klik hier om online een afspraak in te plannen voor een locatiebezoek op onze campus Guffenslaan te Hasselt. 

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Els Hendrix

opleidingshoofd

Professioneel begeleider met een hart voor baby’s! Heb je interesse in zwangerschappen en geboortes? Ben je geboeid door nieuw leven? Dan is vroedkunde wellicht iets voor jou. Een vroedvrouw is de…

Meer
PXL nieuws

Roald Nelissen

departementshoofd

Onze wereld verandert voortdurend, maar het verlangen naar gezondheid blijft een constante. En daar zijn mensen voor nodig, mensen die zorg willen dragen.

Als je kiest voor een engagement…

Meer
PXL nieuws

Erwin Bormans & dr. Yves Breysem

werkveld

Professionele vroedvrouwen worden ingezet bij prenatale raadpleging, voor counseling bij normale en risicozwangerschappen of zwangerschapsafbreking. Ze begeleiden vrouw en partner bij arbeid en…

Meer
PXL nieuws

Leen Van Espen

alumna

Ik leerde dat vroedvrouw worden meer is dan een beroep, maar een manier van 'zijn'. Leren er te 'zijn' met hart en ziel, met kennis, kunde en voelsprieten.

De opleiding kiest voor…

Meer
image

VRK - Voorstelling opleiding

image

VRK - Getuigenis student

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Els Hendrix

opleidingshoofd

+32 486 72 99 60

els.hendrix@pxl.be