Schrijf je in

PXL-Education

Agenda

20.06.2018
PXL-Education: Dag van de bachelorproeven
26.06.2018
PXL-Prom Night
30.06.2018
Proclamatie

In De Kijker

08.05.2018
Studenten PAV (PXL-Education) in de bloemetjes gezet voor meest innoverende idee duaal leren
15.03.2018
Uitreiking 'ICT-coördinator van het jaar'
21.12.2017
Projecten voor 'MyMachine' krijgen stilaan vorm

In De Media

01.06.2018
Jonge uitvinders testen hun droommachines
26.04.2018
PXL Breekt Uit
29.03.2018
Studenten PXL Education geven les in Gents museum

In Beeld

pxl in beeld
Infodag

Welkom

Marc HermansGoed onderwijs, een van de fundamenten van een welvarende maatschappij, steunt op bekwame leraars. Zij zorgen namelijk elke dag opnieuw voor kwaliteitsvol onderwijs.

Wie zijn de beste leraren? Stel deze vraag aan leerlingen en je krijgt een duidelijk antwoord: gepassioneerde, creatieve personen met kennis van zaken. Onze competentiegerichte opleidingen leggen hier dan ook de nadruk op. We vormen bekwame leraren die graag naar school komen en bij wie de leerlingen later ook graag naar de les gaan.

Om je droomjob waar te maken, presenteert ons departement een uitgebreid aanbod voor toekomstige leraars kleuter-, lager of secundair onderwijs. Maximale keuzemogelijkheden staan centraal opdat elke student zijn talenten op maat kan exploreren.

Zo heeft de student voor leraar secundair onderwijs een volledig vrije keuze van 2 onderwijsvakken, kan er vrij gecombineerd worden tussen dag- en avondonderwijs en is blended learning mogelijk.

Toekomstige leerkrachten kleuter- en lager onderwijs genieten van een breed aanbod waarin kennis en didactiek geïntegreerd aan bod komen. In het laatste jaar is er een ruime waaier aan keuzemodules. Wie wil, kan studeren of stage lopen in het buitenland.

PXL-Education zet sterk in op stage. Vanaf het eerste jaar sta je voor de klas. Je kan rekenen op intensieve begeleiding en raakt gaandeweg vertrouwd met verschillende soorten scholen.

Wil je je werk en studie combineren? Kies dan voor het traject voor werkstudenten voor lager of secundair onderwijs.

Ons actief pluralisme garandeert tewerkstellingskansen in alle onderwijsnetten. PXL-studenten zijn gegeerd in zowel het katholieke, gemeenschaps-, provinciale als stedelijke onderwijs.

We leiden leraren niet enkel op voor morgen, maar voor de toekomst. Je raakt dan ook vertrouwd met moderne didactische hulpmiddelen zoals digitale borden en tablets. Levenslang leren is bij ons meer dan een modewoord: tijdens je opleiding zorgen we ervoor dat je geprikkeld wordt om je te blijven ontwikkelen. Oud-studenten weten het al lang: ook na je afstuderen kan je bij ons terecht zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste inzichten.
Wie het vuur in zich heeft, is én blijft bijzonder welkom bij PXL-Education!

Marc Hermans
departementshoofd

Basisopleidingen

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer