Schrijf je in

PXL-Education

Agenda

20.11.2018
LEGO® Education EV3 intermediate
22.11.2018
VIRO-beurs
23.11.2018
Tablio Bootcamp

In De Kijker

14.09.2018
Lector in de kijker: Jochen Didden
08.05.2018
Studenten PAV (PXL-Education) in de bloemetjes gezet voor meest innoverende idee duaal leren
15.03.2018
Uitreiking 'ICT-coördinator van het jaar'

In De Media

17.09.2018
Openingscolleges luiden nieuw academiejaar in aan Hogeschool PXL
10.09.2018
Hogeschool PXL telt 30 procent meer verpleegkundigen bij inschrijvingen nieuwe academiejaar
06.09.2018
Fitclass opent op PXL-campus in Hasselt

In Beeld

pxl in beeld
Proefdag

Welkom

Marc HermansGoed onderwijs, een van de fundamenten van een welvarende maatschappij, steunt op bekwame leraars. Zij zorgen namelijk elke dag opnieuw voor kwaliteitsvol onderwijs.

Wie zijn de beste leraren? Stel deze vraag aan leerlingen en je krijgt een duidelijk antwoord: gepassioneerde, creatieve personen met kennis van zaken. Onze competentiegerichte opleidingen leggen hier dan ook de nadruk op. We vormen bekwame leraren die graag naar school komen en bij wie de leerlingen later ook graag naar de les gaan.

Om je droomjob waar te maken, presenteert ons departement een uitgebreid aanbod voor toekomstige leraars kleuter-, lager of secundair onderwijs. Maximale keuzemogelijkheden staan centraal opdat elke student zijn talenten op maat kan exploreren.

Zo heeft de student voor leraar secundair onderwijs een volledig vrije keuze van 2 onderwijsvakken, kan er vrij gecombineerd worden tussen dag- en avondonderwijs en is blended learning mogelijk.

Toekomstige leerkrachten kleuter- en lager onderwijs genieten van een breed aanbod waarin kennis en didactiek geïntegreerd aan bod komen. In het laatste jaar is er een ruime waaier aan keuzemodules. Wie wil, kan studeren of stage lopen in het buitenland.

PXL-Education zet sterk in op stage. Vanaf het eerste jaar sta je voor de klas. Je kan rekenen op intensieve begeleiding en raakt gaandeweg vertrouwd met verschillende soorten scholen.

Wil je je werk en studie combineren? Kies dan voor het traject voor werkstudenten voor lager of secundair onderwijs.

Ons actief pluralisme garandeert tewerkstellingskansen in alle onderwijsnetten. PXL-studenten zijn gegeerd in zowel het katholieke, gemeenschaps-, provinciale als stedelijke onderwijs.

We leiden leraren niet enkel op voor morgen, maar voor de toekomst. Je raakt dan ook vertrouwd met moderne didactische hulpmiddelen zoals digitale borden en tablets. Levenslang leren is bij ons meer dan een modewoord: tijdens je opleiding zorgen we ervoor dat je geprikkeld wordt om je te blijven ontwikkelen. Oud-studenten weten het al lang: ook na je afstuderen kan je bij ons terecht zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste inzichten.
Wie het vuur in zich heeft, is én blijft bijzonder welkom bij PXL-Education!

Marc Hermans
departementshoofd

WIl je op de hoogte blijven van nieuws en activiteiten van PXL-Education? Meld je dan aan door 'Nieuws van PXL-Education aan te vinken' in ons contactformulier

Basisopleidingen

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Kleuteronderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Lager onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Onderwijs: Secundair onderwijs

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer