Inschrijven

Bachelor in de Bouw

Inschrijven

Jouw opleiding

BouwOnmisbare schakel in elk bouwproject. Zie jij jezelf als een nieuwe werfleider? Wil je werken als calculator of werkvoorbereider? Ben je geïnteresseerd in een job als inkoper of technisch-commercieel medewerker? Zie je een job bij een technische dienst wel zitten? Wil je starten met je eigen bouwbedrijf? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou! Je ontdekt via reële projecten en werfbezoeken hoe alle bouwkundige principes toegepast worden op de werkvloer. We zorgen dat je de juiste kennis verwerft over de meest innovatieve bouwmaterialen en energie-efficiënte technologieën. Bovendien ga je aan de slag met verschillende 2D- en 3D-tekenprogramma's, leer je hoe je een werf moet voorbereiden en organiseren. Bouw met deze opleiding aan jouw toekomst!

  • Je begint aan een bouwkundig avontuur van drie jaar (180 studiepunten).
  • Je gaat onmiddellijk aan de slag met een bouwproject van een echt dossier (plannen, meetstaat, lastenboek). Spannend, maar ontzettend leerrijk!
  • Gedurende één à twee dagen per week werk je in een team van junior-collega's aan het project. Dit doe je onder het alziend oog en het luisterend oor van professionele bouwcoaches. Op de andere dagen komt de nodige theorie aan bod.
  • Als verdere kennismaking met de bouwsector bezoek je elk semester diverse werven en bedrijven.
  • In het tweede jaar ga je elk semester twee weken op stage in een bouwbedrijf.
  • Het laatste semester van de opleiding staat in het teken van je bachelorproef en de doorgroeistage. Je maakt in het derde jaar de keuze tussen 'infrastructuur' (wegenbouw, waterbouw, bruggenbouw) of 'gebouwen' (beton- en metselwerken, metaalconstructies, elektrische en sanitaire installaties, renovatie, ...).
  • Verleg je grenzen en doe je stage in het buitenland. Ook dit is mogelijk binnen deze opleiding. De afgelopen jaren voerden laatstejaarsstudenten hun stage uit in Frankrijk, Senegal, Zuid-Afrika, Chili, Guatemala en Canada.

NIEUW - Studeer voor Bachelor in de Bouw in afstandsonderwijs

Vanaf nu kan je ook voor Bachelor in de Bouw studeren in afstandsonderwijs. Dit opleidingstraject richt zich in eerste instantie tot werknemers die hogerop willen en daarvoor een (extra) diploma nodig hebben, werklozen die zich willen omscholen naar de bouwsector, of oudere studenten die school, gezin en werk willen combineren. Ook andere profielen kunnen zich aanmelden.

Meer info hierover kan je terugvinden in onze infobrochure.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Chris Leinders

opleidingshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur (waaronder…

Meer
PXL nieuws

Chris Slaets

werkveld

De projectgestuurde opvatting van de opleiding zorgt ervoor dat de afgestudeerden onmiddellijk ingezet kunnen worden in de bouwsector. De talrijke stages en projecten brengen niet alleen de…

Meer
PXL nieuws

Roel Lamers

alumnus

Beginnen werken is zo'n beetje als zwemmen. Iedereen moet erdoor, maar het helpt wel als je een springplank hebt. Hogeschool PXL was voor mij een echte springplank die ervoor gezorgd heeft dat ik…

Meer
image

BOU - Voorstelling opleiding

image

BOU - Werken in de bouwsector

image

BOU - Getuigenis student

image

BOU - Getuigenis student

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Chris Leinders

opleidingshoofd

+32 479 90 40 01

chris.leinders@pxl.be