Schrijf je in

Bachelor in de Bouw

Schrijf je in
PXL nieuws

Chris Leinders

opleidingshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur…

Meer
PXL nieuws

ir. Marleen Schepers

departementshoofd

Hogeschool PXL is de enige Limburgse hogeschool die de opleiding Bachelor in de Bouw organiseert. De opleiding besteedt aandacht aan zowel gebouwen en afwerking als aan infrastructuur (waaronder…

Meer
PXL nieuws

Chris Slaets

werkveld

De projectgestuurde opvatting van de opleiding zorgt ervoor dat de afgestudeerden onmiddellijk ingezet kunnen worden in de bouwsector. De talrijke stages en projecten brengen niet alleen de…

Meer
PXL nieuws

Roel Lamers

alumnus

Beginnen werken is zo'n beetje als zwemmen. Iedereen moet erdoor, maar het helpt wel als je een springplank hebt. Hogeschool PXL was voor mij een echte springplank die ervoor gezorgd heeft dat ik…

Meer

De opleiding

Bouw

Onmisbare schakel in elk bouwproject

Zie jij jezelf als een nieuwe werfleider? Wil je werken als calculator of werkvoorbereider? Ben je geïnteresseerd in een job als inkoper of technisch-commercieel medewerker? Zie je een job bij een technische dienst wel zitten? Wil je starten met je eigen bouwbedrijf? Met een bachelordiploma bouw kom je terecht in een innovatieve sector, die op zoek is naar jouw talent!

De Bachelor in de Bouw is een sterk praktijkgerichte opleiding. Je leert de knepen van het vak door concrete case studies en projecten tot een goed einde te brengen. Daarin komen diverse bouwtechnische en constructieve aspecten aan bod. Ook is er ruim aandacht voor de verschillende facetten van bouwmanagement en communicatie.

Je start onmiddellijk met een bouwproject gebaseerd op een reëel dossier (plannen, meetstaat, lastenboek). Je werkt in een team van junior-collega's gedurende 1 à 2 dagen per week aan het project en wordt daarbij begeleid door professionele coaches. Op de andere dagen komt onder andere de theorie aan bod die nodig is voor het realiseren van de projecten. Als kennismaking met de verschillende gebieden binnen de bouwsector bezoek je elk semester diverse werven en bedrijven.

Het tweede en derde jaar verlopen op dezelfde, projectgestuurde manier: praktisch, projectmatig en realistisch. Je blijft werken in kleine projectgroepen, begeleid door je coaches en de binding met het werkveld wordt alsmaar sterker. In het tweede jaar ga je ieder semester twee weken op stage in een bouwbedrijf. Het laatste semester van de opleiding staat in het teken van je bachelorproef en de doorgroeistage. In het derde jaar kies je tussen de thema’s infrastructuur en gebouwen.

NIEUW - Studeer voor Bachelor in de Bouw in afstandsonderwijs

Vanaf nu kan je ook voor Bachelor in de Bouw studeren in afstandsonderwijs. Dit opleidingstraject richt zich in eerste instantie tot werknemers die hogerop willen en daarvoor een (extra) diploma nodig hebben, werklozen die zich willen omscholen naar de bouwsector, of oudere studenten die school, gezin en werk willen combineren. Ook andere profielen kunnen zich aanmelden.

Meer info hierover kan je terugvinden in onze infobrochure.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Actueel

Agenda

28.10.2019
Herfstvakantie
07.11.2019
Infosessie compenserende software
11.11.2019
Wapenstilstand: vrije dag

PXL NWS

17.09.2019
Geboorteboom voor PXL-Green & Tech
16.09.2019
Geboorteboom voor PXL-Green & Tech
11.09.2019
Greet Frederix neemt afscheid als opleidingshoofd Bouw

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infodag

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

Chris Leinders

Chris Leinders

opleidingshoofd

chris.leinders@pxl.be