Schrijf je in

Marketing

Een afstudeerrichting van de Bachelor in het Bedrijfsmanagement

Schrijf je in
PXL nieuws

Maarten Thiry

opleidingshoofd

Marketingtalent met handen, hoofd en hart! Binnen deze afstudeerrichting leer je kennis en inzichten om producten en diensten aan de man of vrouw te brengen. Communicatie, sociale media, events,…

Meer
PXL nieuws

dr. Jean-Pierre Segers

departementshoofd

Het departement PXL-Business staat met zijn bacheloropleidingen garant voor een goede aansluiting van theorie en praktijk. De intense contacten met het brede netwerk…

Meer
PXL nieuws

Herman Verwimp

werkveld

Marketeers zijn voordenkers, ze herkennen en leren werken met trends en nieuwigheden in de maatschappij en het bedrijfsleven.

Herman Verwimp
directeur marketing & HR
Mathieu…

Meer
PXL nieuws

Cédric Larbie

alumnus

De opleiding was een uitstekende basis voor de start van mijn carrière en heeft ervoor gezorgd dat ik meteen een sterk businessnetwerk kon uitbouwen. Mede dankzij de professionele lectoren met…

Meer

Jouw opleiding

Marketing

Ben je gebeten door het commerciële leven van een bedrijf of organisatie: wat ze verkopen, hoe ze verkopen, aan wie ze het verkopen, ... Als marketeer ben jij de lijm die klanten en bedrijven bij elkaar houdt. Met deze opleiding leer je kennis en inzichten om producten en diensten aan de man of vrouw te brengen. Wij zorgen ervoor dat je helemaal uitblinkt in communicatie, sociale media, events, commerciële flair en verantwoordelijkheid.

  • De opleiding neemt je drie jaar mee op avontuur in de marketing (180 studiepunten).
  • Het lessenpakket bestaat uit vier grote onderdelen: algemene economische vakken (in het eerste jaar), informatica (in het eerste en tweede jaar), talen (Frans, Engels en Duits) en beroepsgerichte vakken (die gedurende de drie studiejaren uitgebreid aan bod komen).
  • Wat zijn die beroepsgerichte vakken? Hieronder verstaan we communicatie, statistiek, consumentengedrag, reclame, verkooptechnieken, ...
  • Jouw verworven skills onmiddellijk in de praktijk toepassen? Dit doe je met de professional practices (stage en bachelorproef).
  • Echte skills training doe je vooral aan de hand van authentieke casussen en projecten. De PXL-kernwoorden zijn immers praktijkgericht - beroepsgericht - studentgericht.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

Werken en studeren

Aanvullingstrajecten

Een combinatie tussen werken en studeren is perfect mogelijk!

We houden rekening met eerder verworven competenties en wanneer je reeds aan het werk bent, zorgen we voor een aangepaste onderwijs- en examenregeling (faciliteiten voor werkstudenten).

Een groot deel (ongeveer drie vierde) van de opleiding kan je eventueel ook in avondonderwijs doen dankzij onze zeer nauwe samenwerking met PCVO Limburg. Hiervoor moet je eerst een graduaatsdiploma behalen bij PCVO Limburg en vervolgens een aanvullingstraject volgen om dat diploma om te zetten naar een professionele bachelor. Voor dat laatste deel voorzien we faciliteiten en blended learning om de combinatie werk-studie mogelijk te maken.

Micro degrees

In een vooruitstrevende en snel ontwikkelende samenleving is het belangrijk om up to date te blijven. Hogeschool PXL komt hieraan tegemoet door onder meer ‘micro degrees’ aan te bieden. Het gaat om opleidingsonderdelen uit onze bacheloropleidingen die je apart kan volgen. Wanneer je slaagt voor de examens behaal je een creditattest of ‘micro degree’, waarmee je je kennis kan bewijzen. Het studieprogramma voor een ‘micro degree’ kan je naargelang je persoonlijke behoefte samenstellen in overleg met de trajectbegeleider van de betrokken bacheloropleiding.

Daarnaast biedt Hogeschool PXL een brede waaier aan vervolgopleidingen en navormingen aan.

Actueel

Agenda

06.04.2020
Paasvakantie
23.04.2020
PXL Breekt Uit
01.05.2020
Dag van de arbeid: vrije dag

PXL NWS

17.12.2019
Google geeft PXL-studenten 500.000 euro om NGO’s te helpen
11.12.2019
Retailexpert Christof Jans over de Genkse Molenstraat
26.11.2019
PXL-studenten Marketing stellen ons schermgedrag in vraag via kunstfestival

Video

07.09.2019
Infodag
02.07.2019
Infodag
08.05.2019
Openlesdag

Fotoalbums

pxl in beeld
Infoavond

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Maarten Thiry

opleidingshoofd

+32 499 29 68 83

maarten.thiry@pxl.be