School For Excellence (LSX)

LIMBURG SCHOOL FOR EXCELLENCE

De “Limburg School for Excellence” of LSX is een initiatief van het provinciebestuur Limburg, Hogeschool PXL, VVSG (Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten) en de Universiteit Hasselt.

Dit samenwerkingsverband heeft tot doel om kennisdeling mogelijk te maken door vorming en opleidingen voor lokale besturen (zowel ambtenaren als politieke mandatarissen) aan te bieden en slimme netwerken te creëren.

LSX wil een antwoord bieden op de vraag van lokale besturen naar een specifiek vormingsaanbod dat niet enkel kwalitatief hoogstaand is, maar ook nabij en betaalbaar wordt aangeboden. LSX wil zo bijdragen tot krachtige en efficiënte besturen.

Naast het vraaggestuurde aanbod dat in samenspraak met de lokale besturen wordt ontwikkeld, zal ook het bestaande vormings- en opleidingsaanbod van de respectieve partners worden opengesteld. Hieronder volgt het aanbod van PXL.

Ben Lambrechts, Algemeen Directeur Hogeschool PXL: "Voor Hogeschool PXL is de "Limburg School for Excellence" een belangrijke partner in professionalisering. We hebben veel ervaring in onze dienstverlening aan overheden via ons uitgebreid aanbod levenslang leren en praktijkgericht onderzoek. De 'can do'-aanpak van Hogeschool PXL zal binnen deze samenwerking leiden tot ondernemerschap en innovatie bij ambtenaren, die met een breder spectrum aan vaardigheden meer uitdagingen kunnen aangaan: krachtiger besturen."

Klik hier om naar de LSX-website te gaan.

Contact: Sara Weerts I adviseur levenslang leren / alumni I g. +32 496 97 79 33 I t. +32 11 77 56 69 I e. Sara.Weerts@pxl.be