Schrijf je in

PXL-Digital

Agenda

04.02.2019
Lesvrije week
20.02.2019
Droneport, flying us to a smarter future!
20.02.2019
Blockchain for business

PXL NWS

08.01.2019
Bedrijven starten nieuw departement PXL-Digital
05.12.2018
Vlaanderen en Brussel koploper in blockchain
04.10.2018
Opleiden in Artificiële intelligentie: Hogeschool PXL neemt het voortouw en start met uniek keuzetraject

Video

image
Proefdag Hogeschool PXL en UHasselt

Fotoalbums

pxl in beeld
Proefdag

Welkom

Het departement PXL-Digital richt zich heel sterk op state-of-the-art technologie. We hebben dan ook als enige IT-opleiding een bijzonder kwaliteitskenmerk voor innovatie en onderzoek. Met de grootste IT-community op één campus zorgen we jaarlijks via onze jonge IT-professionals voor een sterke innovatie-impuls in Vlaanderen en de Euregio.

Onze professionele bachelors Toegepaste informatica nemen een actieve rol op binnen de wereld van het 'Internet of Everything' (IoE): een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei soorten applicaties, toestellen en mensen.

Via onze afstudeerrichtingen Application Development, Systems & Networks en Software Management zorgen we verder voor een doorgedreven specialisatie.

PXL-Digital wil toonaangevend zijn in Vlaanderen. Zo startten we dit jaar als eerste met een unieke opleiding Dronetechnologie. Eerder profileerden we ons al met het postgraduaat Mobile Application Development en de professionele bachelor Toegepaste Informatica voor werkstudenten.

Excellent onderwijs is volgens ons onlosmakelijk verbonden met onderzoek en samenwerking met bedrijven. Met grote, nieuwe onderzoeksprojecten rond Wearable Technology, Open data en Internet of Things geven we hieraan een extra boost.

In plaats van bruggen te bouwen tussen onderwijs en bedrijfswereld integreren we deze twee werelden liever. Hogeschool en bedrijven maken op deze manier samen onderwijs en laten studenten uitgroeien tot IT-professionals.
 
Francis Vos
departementshoofd PXL-Digital

Basisopleidingen

Elektronica-ICT

Elektronica-ICT

Applicatieontwikkeling<br />Systemen en netwerkbeheer<br />Softwaremanagement

Applicatieontwikkeling
Systemen en netwerkbeheer
Softwaremanagement

Graduaatopleidingen (HBO 5)

Digitale vormgever (vanaf 2020-2021)

Digitale vormgever (vanaf 2020-2021)

Systemen en netwerken

Systemen en netwerken

Internet of things

Internet of things

Programmeren

Programmeren

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer