Schrijf je in

PXL-IT

Agenda

19.12.2017
PXL-Winter Ball
25.12.2017
Kerstvakantie
17.01.2018
Blockchain - De digitale revolutie

In De Kijker

04.09.2017
IC4Life Summerschool
05.12.2016
Hogeschool PXL neemt deel aan Vlaams Darmflora Project
05.09.2016
IC4Life Summerschool

In De Media

11.10.2017
PXL-roadshow maakt Limburgse jongeren warm voor carrière in informatica en robotica
12.09.2017
Hogeschool PXL ontvangt excellent kwaliteitsrapport van NVAO
03.07.2017
Pas afgestudeerden worden overstelpt met vacatures

In Beeld

pxl in beeld
Ouderavond

Welkom

Het departement PXL-IT richt zich heel sterk op state-of-the-art technologie. We hebben dan ook als enige IT-opleiding een bijzonder kwaliteitskenmerk voor innovatie en onderzoek. Met de grootste IT-community op één campus zorgen we jaarlijks via onze jonge IT-professionals voor een sterke innovatie-impuls in Vlaanderen en de Euregio.

Onze professionele bachelors Toegepaste informatica nemen een actieve rol op binnen de wereld van het 'Internet of Everything' (IoE): een netwerk van interacties en datastromen tussen allerlei soorten applicaties, toestellen en mensen.

Via onze afstudeerrichtingen Application Development, Systems & Networks en Software Management zorgen we verder voor een doorgedreven specialisatie.

PXL-IT wil toonaangevend zijn in Vlaanderen. Zo startten we dit jaar als eerste met een unieke opleiding Dronetechnologie. Eerder profileerden we ons al met het postgraduaat Mobile Application Development en de professionele bachelor Toegepaste Informatica voor werkstudenten.

Excellent onderwijs is volgens ons onlosmakelijk verbonden met onderzoek en samenwerking met bedrijven. Met grote, nieuwe onderzoeksprojecten rond Wearable Technology, Open data en Internet of Things geven we hieraan een extra boost.

In plaats van bruggen te bouwen tussen onderwijs en bedrijfswereld integreren we deze twee werelden liever. Hogeschool en bedrijven maken op deze manier samen onderwijs en laten studenten uitgroeien tot IT-professionals.
 
Francis Vos
departementshoofd PXL-IT

 

Basisopleidingen

Applicatieontwikkeling<br /> Systemen en netwerkbeheer<br /> Softwaremanagement

Applicatieontwikkeling
Systemen en netwerkbeheer
Softwaremanagement

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer