Schrijf je in

PXL-Social work

Agenda

21.03.2018
Meer met minder
27.03.2018
Oplossingsgericht denken en werken - Een mindset die de veerkracht van jezelf, je team en je organisatie vergroot
27.03.2018
PXL-Social Work: Salon van de Vrijwilliger

In De Kijker

08.12.2017
Hogeschool PXL doet mee aan schrijfmarathon Amnesty International
05.12.2016
Hogeschool PXL doet mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International
05.12.2016
Hogeschool PXL neemt deel aan Vlaams Darmflora Project

In De Media

14.02.2018
Niet iedereen viert Valentijn: 4 op 10 relaties in Limburg eindigen met breuk
09.02.2018
GEZOCHT: Bedrijven en organisaties die PXL-studenten en leerlingen secundair onderwijs willen opvangen tijdens PXL Breekt Uit
19.01.2018
Hogeschool PXL experimenteert met videolessen

In Beeld

pxl in beeld
Openlesdag

Welkom

Bijna dagelijks worden we met de neus op de feiten gedrukt: de ooit zogenaamde verworven zekerheden binnen onze samenleving staan onder druk en noodzaken ons te zoeken naar antwoorden en oplossingen. De economische globalisering, vergrijzing, groeiende diversiteit, toenemende sociale ongelijkheid … zijn maar enkele uitdagingen die zich vandaag aandienen om de samenleving van morgen vorm én kleur te geven. 

Een snel evoluerende maatschappij waarin steeds nieuwe problematieken en sociale, politieke, ecologische en economische vragen opduiken, heeft nood aan flexibele maatschappelijke assistenten met een mensgerichte aanpak. Centraal in het beroep van een maatschappelijk assistent staat immers het ‘assisteren’ van mensen bij hun individuele, sociale, beroepsmatige, psychologische en fysiologische noden en bewogenheden. Daarom verwachten wij van onze studenten naast leergierigheid en een reflecterend vermogen tevens een bewuste sociale ingesteldheid en bereidheid tot maatschappelijk engagement.

Wij bieden je, samen met onze partners in een dynamisch werkveld over de grenzen heen, een boeiende praktijkgerichte opleiding die de vinger aan de pols van de samenleving houdt én je uitnodigt om stil te staan bij het eigen handelen en te reflecteren over je positie en rol in de wereld van vandaag.

Onze opleiding Sociaal werk biedt zonder twijfel het vooruitzicht op een gevarieerd beroep waarin omgang met mensen van cruciaal belang is. Zo maak je straks écht het verschil!

Ik wens je alvast veel succes!

Filip Giraldo
departementshoofd

 

Basisopleidingen

Maatschappelijk werk<br />Personeelswerk

Maatschappelijk werk
Personeelswerk

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer