Schrijf je in

PXL-Social work

Agenda

23.02.2019
PXL-Infodag
25.02.2019
Motiverende gespreksvoering
27.02.2019
PXL-Tech4Life-quiz

PXL NWS

14.02.2019
Valentijn is niet voor alle koppels een feest
03.12.2018
Hogeschool PXL doet mee aan de Schrijfmarathon van Amnesty International
30.11.2018
PXL-Social Work trekt de kaart van sociale innovatie

Video

image
Proefdag Hogeschool PXL en UHasselt

Fotoalbums

pxl in beeld
Proefdag

Welkom

Bijna dagelijks worden we met de neus op de feiten gedrukt: de ooit zogenaamde verworven zekerheden binnen onze samenleving staan onder druk en noodzaken ons te zoeken naar antwoorden en oplossingen. De economische globalisering, vergrijzing, groeiende diversiteit, toenemende sociale ongelijkheid … zijn maar enkele uitdagingen die zich vandaag aandienen om de samenleving van morgen vorm én kleur te geven. 

Een snel evoluerende maatschappij waarin steeds nieuwe problematieken en sociale, politieke, ecologische en economische vragen opduiken, heeft nood aan flexibele maatschappelijke assistenten met een mensgerichte aanpak. Centraal in het beroep van een maatschappelijk assistent staat immers het ‘assisteren’ van mensen bij hun individuele, sociale, beroepsmatige, psychologische en fysiologische noden en bewogenheden. Daarom verwachten wij van onze studenten naast leergierigheid en een reflecterend vermogen tevens een bewuste sociale ingesteldheid en bereidheid tot maatschappelijk engagement.

Wij bieden je, samen met onze partners in een dynamisch werkveld over de grenzen heen, een boeiende praktijkgerichte opleiding die de vinger aan de pols van de samenleving houdt én je uitnodigt om stil te staan bij het eigen handelen en te reflecteren over je positie en rol in de wereld van vandaag.

Onze opleiding Sociaal werk biedt zonder twijfel het vooruitzicht op een gevarieerd beroep waarin omgang met mensen van cruciaal belang is. Zo maak je straks écht het verschil!

Ik wens je alvast veel succes!

Filip Giraldo
departementshoofd

 

Basisopleidingen

Maatschappelijk werk<br />Personeelswerk

Maatschappelijk werk<br />Personeelswerk

Graduaatopleidingen (HBO 5)

Orthopedagogie

Orthopedagogie

Weekmenu

Maak je keuze tussen de verschillende campussen:

FACEBOOK

Welkom

Welkom
Hogeschool PXL, dat moet je gewoon voelen! Kom eens langs op onze info- en openlesdagen, praat met studenten en lectoren, en laat je overtuigen door de sfeer en het PXL-opleidingsaanbod.
meer