Print je eigen hoofd in 3D

De ontwikkeling van 3D-printers is tegenwoordig booming business. Met een 3D-scanner en een 3D-printer kun je niet alleen een vorm digitaal bewerken, maar die vorm ook - laagje per laagje - uitprinten. Hoe nauwkeuriger de 3D-tekening, hoe beter het resultaat. De techniek wordt nu al toegepast in de industrie, architectuur en geneeskunde: van maquettes in plastic tot een nieuwe hartklep. Ingenieurs zijn er zelfs al in geslaagd om met eetbare materialen zoals chocolade, kaas of pasta te printen. Over enkele jaren print je thuis kleine voorwerpen zoals fotokaders, juwelen, schoenen of – wie weet – je eigen miniatuurhoofd.

3D-printers zijn perfect om kleine onderdelen of gadgets te printen en dat gaan we dan ook doen. Duik met je klas mee ons 3D Lab in! Jullie bepalen mee wat er gescand en geprint wordt en worden onder begeleiding aan het werk gezet...

Doelgroep: Leerlingen 3de graad secundair onderwijs. Zeer geschikt voor richtingen met wetenschappen.

Max. aantal leerlingen per sessie: 12 leerlingen. De leerlingen nemen hun eigen laptop (met een aparte ‘scroll wheel’-muis) mee. Ze krijgen vooraf downloadlinks voor software doorgestuurd.

Data/tijdstippen: Kan op afspraak

Duur: Halve dag (± 3 uur).

Contact en inschrijven: frank.joosten@pxl.be

Deelnameprijs: gratis