Bezoek het Universal Design Woonlabo

UD Woonlabo: een bruisend living lab voor zorgeloos wonen en verblijven in het hartje van Hasselt

Sinds 2008 bundelen Hogeschool PXL, de Universiteit Hasselt en INTER hun unieke expertise in het Universal Design Woonlabo gelegen in het hartje van Hasselt. Dit living lab is een unieke ontmoetingsplaats en een onderzoeks- en belevingscentrum waar zorgeloos wonen en verblijven voor iedereen werkelijkheid wordt.

Het inspireert jong en oud met innovatieve producten, toepassingen en omgevingen die er ontworpen, getest en geoptimaliseerd worden. U snuift er de sfeer op van prettig én zorgeloos wonen en verblijven en ontdekt zelf slimme designoplossingen die levenslang, aanpasbaar en zelfstandig thuis wonen voor iedereen haalbaar én aangenaam maken. En dat mag u letterlijk nemen: voor jong en oud, voor nu én later, in iedere levensfase, met of zonder specifieke zorgnoden.

Universal design vormt dan ook het DNA van het UD woonlabo en biedt u een totaalbeleving in een mooie, kwalitatieve en gebruiksvriendelijke omgeving met designproducten die bewoners op een positieve wijze ondersteunen in al hun handelingen en ervaringen van het dagelijkse leven.

Voor leerlingen en leerkrachten is het een erg krachtige leeromgeving om kennis te maken met de principes van Universal Design en Universal Design for Learning.

Doelgroep: voor leerlingen van het secundair onderwijs

Datum: op afspraak

Locatie: UD Woonlabo - Guffenslaan 39 -3500 Hasselt

Contact & inschrijven: Anouk Tuinstra, Projectcoördinator UD Woonlabo, +(32) 11 77 56 82, info@udwoonlabo.be

Deelnameprijs: gratis