Het Departement Omgeving lanceert op 26 april 2021 samen met Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir en 64 partners de ‘Green Deal Eiwitshift op ons bord’. Het doel van deze Green Deal is de verhouding tussen dierlijke en plantaardige eiwitrijke producten in ons voedingspatroon te verbeteren. De eiwitshift streeft naar een milieuverantwoord en gezond voedingspatroon. Een eiwitshift houdt ook economische kansen in die met het sterke Vlaamse innovatiepotentieel voor het grijpen zijn. Deze Green Deal wordt getrokken door het Departement Omgeving dat de krachten bundelt met partners uit het voedselsysteem. “De focus van deze Green Deal op consumptie van eiwitten is erg belangrijk met het oog op een duurzaam en toekomstgericht voedselsysteem”, aldus minister Demir.
Diensthoofd Rudy Rampelberg zegt: “PXL-Catering zal samen met Greenway Foods een communicatief pilootproject opzetten. De focus ligt op sensibiliseren door de klimaatwinst van duurzame maaltijden te becijferen en te communiceren. Het doel is om met de resultaten van dit pilootproject en de evolutie in de tijd andere grootkeukens en bedrijfsrestaurants te inspireren.”