Selecteer "Alle cookies accepteren" als u akkoord gaat met het opslaan van essentiële cookies, analytische cookies, marketingcookies en social media cookies. Door op "Cookie-voorkeuren aanpassen" te klikken kan u uw voorkeuren beheren. Cookiebeleid

Essentiële cookies
zijn noodzakelijk voor een normaal bezoek aan de website om puur technische redenen. Aangezien dit een technische noodzaak is, hoeven we u alleen op de hoogte te stellen van deze cookies, en worden ze geïnstalleerd bij het bezoeken van de website.

Analytische cookies
houden bij hoe onze website wordt gebruikt, bijvoorbeeld om het verkeer op de website te meten of hoe vaak een pagina wordt geraadpleegd. We gebruiken deze informatie om de gebruikerservaring en prestaties van onze website en diensten te analyseren. Voor het plaatsen van deze cookies zullen wij uw toestemming vragen.

Marketingcookies
verzamelen informatie om relevante gesponsorde inhoud over onze producten en producten die door derden worden aangeboden te leveren. Ze volgen gebruikers op onze website om op basis van hun voorkeuren advertenties te tonen die relevant en interessant zijn voor onze bezoekers. Deze cookies worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Social media cookies
worden gebruikt wanneer u informatie deelt via een deel knop voor social media op onze website, of wanneer u social media content raadpleegt via onze website, bijvoorbeeld bij het bekijken van een Vimeo-filmpje. Voor het plaatsen van deze cookies is uw toestemming vereist.

Cookie-voorkeuren aanpassen

In de media

Vlees met lavendel of puree uit de printer: dit labo in Hasselt test nieuwe smaken

16/12/2023

HASSELT - 

Is een stukje vlees extra lekker als het ruikt naar een vleugje appel? En wat als je broccolipuree voortaan uit de printer komt? Experimenteren met geuren, smaken, temperaturen en eten kan in een foodlab in Hasselt.

 

 

Het foodlab is een initiatief van het Centrum voor Innovatief en Agrarisch Ondernemen (CIAGO) in samenwerking met Syntra en hogeschool PXL. In het voedingslabo in Hasselt staan zowat dertig toestellen, van een 3D-foodprinter tot een rotavapor, met een totale waarde van zo’n 125.000 euro. Provincie Limburg heeft geld uitgetrokken voor de toestellen en voorziet jaarlijks in ongeveer 300.000 euro voor de werking van CIAGO. “Bestaande en aspirant-ondernemers krijgen hier de kans om nieuwe technieken en recepten uit te proberen”, zegt gedeputeerde Inge Moors (cd&v). “We willen zo de voedingsindustrie stimuleren in Limburg. Er is veel landbouw, maar de verwerkende industrie is hier minder vertegenwoordigd.”

Verschenen

 

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20231214_93834127#:~:text=Het%20foodlab%20is%20een%20initiatief,van%20zo%27n%20125.000%20euro.