Inschrijven

Postgraduaat Palliatieve zorg

Welkom

De aandacht voor de zorg rond het levenseinde kent steeds meer aandacht, ook in de media. Mede hierdoor blijven er in de maatschappij ook heel wat misverstanden en verwarringen ontstaan.

De dood werd de vorige decennia als het ware uit het dagelijkse leven verbannen. Door de geweldige toename van de medische kennis lijken zorgvragers steeds moeilijker om te kunnen met het slechte nieuws dat hen overvalt. Als zorgverleners kunnen we hier vanuit het palliatieve zorgconcept hen gepast ondersteunen. De zorgverleners zijn ook vervreemd van alles wat bij het sterven komt kijken en hebben extra ondersteuning nodig om de stervenden en hun omgeving gepast te begeleiden.

Zorgverleners in de palliatieve zorg werken vanuit een emancipatorisch perspectief om zo de directe zorgverleners uit de eerste lijn gepast te empoweren en hen te bekwamen in dit specifieke zorgconcept.

Deze postgraduaatopleiding gaat dieper in op de vier pijlers die het palliatief zorgconcept en de levenseindezorg typeren. Door de gestage evolutie in kennis en kunde in deze zorg kunnen we naast gevorderde pijn- en symptoomcontrole belangrijke thema's aansnijden zoals het contextueel denken, crustatieve zorg, palliatieve zorg bij mensen met een beperking, mensen met dementie, ... Het ethisch reflecteren rond levenseindevragen en persoonlijk functioneren komt uitgebreid aan bod. De essentiële ondersteuning op de grens van leven en dood vraagt op psycho-emotioneel, maar zeker ook op existentieel / spiritueel vlak meer differentiatie en gepaste handvatten.

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Jan Coel

coördinator

+32 494 28 37 57

jan.coel@pxl.be