Inschrijven

Postgraduaat Somato-psychopedagogie

Inschrijven

Welkom

 

Somato-psychopedagogie is een ervaringsgerichte discipline die zich bevindt op de cutting edge van therapie en educatie. Ze raakt zowel de fysieke als psycho-emotionele mens. Door het aanleren van nieuwe perceptieve vaardigheden wordt het waarnemen van de wisselwerking tussen het fysieke lichaam en het psycho-emotionele bewustzijn versterkt. De persoon leert hierdoor hoe hij (opnieuw) zijn evenwicht kan vinden en zich verder kan ontwikkelen, zowel op persoonlijk als op professioneel en samenlevingsvlak, dankzij de intelligentie van het lichaam.

De term somato-psychopedagogie kan ingewikkeld klinken, maar is in werkelijkheid eenvoudig:

  • Somato betekent lichamelijk, want onze aanpak leert ons het lichaam fijner waar te nemen en ervaren.
  • Somato-psycho geeft aan dat onze methode het verband tussen lichaam en psyche bestudeert, en dit in twee richtingen: enerzijds nodigt ze uit onze reflectie te verruimen met informatie die komt van het lichaam en de omgeving, anderzijds leert ze effecten van gedachten en psychisch functioneren op het lichaam, alsook de impact op de omgeving te herkennen en er rekening mee te houden.
  • Somato-psychopedagogie geeft tenslotte aan dat het om een pedagogie gaat, wat wil zeggen dat het een methode is die uitnodigt om te leren en overdraagbaar is (Eve Berger, Somato-psychopedagogie, of hoe zich te ontwikkelen dankzij de intelligentie van het lichaam, p. 7, Uitgeverij Garant, 2007).

Laat je overtuigen door onze ambassadeur

 

Laat je overtuigen door één van onze alumni

 

Meer info

 

PXL nieuws

Philippe Goethals

alumni

Als osteopaat zie ik in de praktijk al langer een verband tussen lichamelijke klachten en onderliggende mentaal/emotionele oorzaken. In deze opleiding leer je hoe je patiënten beter…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Anne Beyers

coördinator

+32 479 28 00 04

anne.beyers@pxl.be