Wetenschapscommunicatie

Missie

Wetenschapscommunicatie en wetenschapspopularisering aan Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt worden gecoördineerd door de expertisecel wetenschapscommunicatie van de Associatie Universiteit-Hogescholen Limburg (AUHL).

De expertisecel wetenschapscommunicatie AUHL heeft als missie:

  • het populariseren van wetenschap en technologie voor schoolgaande jeugd, studenten en het grote publiek;
  • het vergroten van het maatschappelijk draagvlak voor wetenschappen en technologie in al hun facetten; en 
  • jongeren te motiveren om wetenschappelijke studies aan te vatten.

PXL eXperts

Hogeschool PXL rapporteert continu over de onderzoeksprojecten die de PXL-Research-leden uitwerken in nauwe samenwerking met het werkveld. Dat gebeurt in PXL eXperts, het digitale magazine van de hogeschool. Interviews, artikels, kleine rubriekjes: er is voor iedere geïnteresseerde wat wils, aansluitend bij de verschillende onderzoeksdomeinen en expertisecentra die PXL rijk is.

Activiteiten 

Directies, medewerkers, leerkrachten en leerlingen van secundaire scholen kunnen met heel wat vragen en voorstellen terecht bij Hogeschool PXL. Van wetenschapscommunicatie (STEM, Smartstart, LEGO Studio, ...) tot het navormingsaanbod voor scholen of studiekeuzebegeleiding in de vorm van onder meer infosessies hoger onderwijs, openlesdagen of smartstart: we doen het allemaal.

Voor meer informatie, bezoek onze pagina voor scholen.

Contact

De expertisecel Wetenschapscommunicatie is samengesteld uit vertegenwoordigers van de partnerinstellingen en één vertegenwoordiger vanuit de associatie.

PXL: 
Karolien Geurts (coördinatie): karolien.geurts@pxl.be
Frank Joosten (dpt. PXL-TECH): frank.joosten@pxl.be 
Els Knaepen (dpt. PXL-EDUCATION): els.knaepen@pxl.be

UHasselt: 
Els Smeyers: els.smeyers@uhasselt.be

AUHL:
Jos Veijfeijken: Jos Veijfeijken@pxl.be