Inschrijven

Bachelor in de Journalistiek

Inschrijven

Jouw opleiding

Journalistiek

Ben je gebeten om te weten? Ben je niet voor één gat te vangen? Volg je de actualiteit op de voet en krijg je graag inzicht in de wereld van nu? Is taal jouw ding? Heb je zin om te werken voor een nieuwsmedium met deadlines en stress? Dan moet je bij ons zijn. Wij houden van nieuws. We leren je nieuwsfeiten duiden en kaderen, de actualiteit volgen, informatie verzamelen, selecteren, analyseren en kaderen, en te verwerken tot een swingend journalistiek eindproduct. In woord, beeld, klank en online. Van Het Laatste Nieuws tot op Instagram en YouTube. We richten ons tot jongeren die graag met taal en mensen bezig zijn en daar hun vak van willen maken.

  • In drie jaar kan je bij ons 180 studiepunten verdienen.
  • Onze opleiding is de enige in Vlaanderen die een structureel maar niet exclusief samenwerkingsverband heeft met een van de grootste mediagroepen van het land: het Mediahuis. Dat geeft een unieke wisselwerking, waardoor journalisten van de kranten- en televisieredacties en onze junior-collega elkaar haast elke dag zien in een creatieve en dynamische mediaomgeving.
  • Je studeert hier af met een rijk palmares aan praktijkervaring, dankzij vele uiteenlopende jaarprojecten en stagemodules.
  • De lectoren journalistiek hebben allemaal hun sporen verdiend in de journalistiek of zijn er nog altijd in actief. Ze hebben een verleden en heden bij onder meer Radio 2, VRT-nieuws, VTM, Het Belang van Limburg, Trends, De Morgen en De Tijd.
  • Daarnaast krijg je ook een persoonlijk opleidingstraject, waarbij ingezet wordt op soft skills en persoonlijkheidsontwikkeling. Ook dat is uniek.

PXL-diploma's zijn wereldwijd erkend door de NVAO

NVAO geaccrediteerde opleiding

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) is opgericht door de Nederlandse en Vlaamse overheid, en is de officiële instantie die een deskundig en objectief oordeel geeft over de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.

In september 2017 ontving Hogeschool PXL een excellent kwaliteitsrapport van de NVAO.

 

PXL nieuws

Mark Coenen

opleidingshoofd

Wij houden van nieuws. We leren je nieuwsfeiten duiden en kaderen, de actualiteit volgen, informatie verzamelen, selecteren, analyseren en kaderen, en te verwerken tot een swingend journalistiek…

Meer
PXL nieuws

Veerle Schuyten

departementshoofd

Het departement PXL-Media & Tourism biedt drie opleidingen aan: Journalistiek, Toerisme en recreatiemanagement én Communicatiemanagement. Stuk voor stuk opleidingen die je klaarstomen voor…

Meer
PXL nieuws

Tim Verheyden

werkveld

Dompel je onder in een wereld waarvan je soms niet weet dat die bestaat.
Vertel verhalen, lees, verslind, schrijf, film, toon, beroer, ontdek en onthul.
Journalistiek is zo verslavend.

Tim…

Meer
PXL nieuws

Pieterjan Van Leemputten

alumnus

In Hogeschool PXL leer je omgaan met het nieuws. Kritisch zijn, van je afbijten en inzicht kweken. Dat terwijl je jezelf ook inhoudelijk ontwikkelt, zij het door te schrijven of radio- en…

Meer

PXL-aanbod

Ontdek ons volledige aanbod in de PXL-brochure
digitaal of op papier in je brievenbus

PXL krant

Klik op de afbeelding om de krant in pdf-formaat te downloaden

Brochure

Alle opleidingsinfo vind je ook in onze opleidingsbrochure.
digitaal of op papier in je brievenbus

Brochure

Klik op de afbeelding om de brochure in pdf-formaat te downloaden

Contact

{this.field(title)}

Mark Coenen

opleidingshoofd

+32 477 70 60 65

mark.coenen@pxl.be