Bibliotheek

Openingsuren en sluitingsdagen

De openingsuren en sluitingsdagen vind je hier.

Lidkaart BHL aanvragen voor academiejaar 2019-2020

Je kaart aanvragen voor academiejaar 2019-2020 kan via deze link: https://bibliotheek.hasselt.be/hogeschool-pxl => doorklikken naar 'collega' of 'junior-collega'. Je kaart kan je dan afhalen bij de BHL aan het Dusartplein. Dit kan wel enkele dagen in drukkere periodes.  Had je al een kaart? Dan wordt deze gewoon verlengd en kan je je huidige kaart blijven gebruiken.Voor junior-collega's geldt dat de aanvraag vanaf half september, na herinschrijving, behandeld wordt. Voor meer info: zie hier. In dit artikel lees je meer over onze samenwerking met de BHL.

OPGELET: je mag deze link niet invullen als je studeert aan PXL-Education of PXL-Social Work, want jouw kaart wordt automatisch aangemaakt. Tijdens de introductiedagen (12-13 september) kan je je kaart afhalen op campus Vildersstraat in de Lichtstraat. Vanaf 16 september kan je je kaart afhalen aan de BHL bij het Dusartplein. Ook hier geldt: als je al een kaart had vorig jaar, dan wordt deze gewoon verlengd en kan je je huidige kaart blijven gebruiken.

Tip: nieuwe aanwinsten én thematafels bekijken via Pearltrees

Wil je snel weten welke nieuwe boeken we hebben toegevoegd aan onze collectie?

Bekijk je liever covers van boeken i.p.v. op trefwoord of titel te zoeken in onze catalogus?

Dan heb je geluk! We houden namelijk ook onze aanwinsten bij op Pearltrees. Via deze pagina vind je alle informatie terug.

Studiehoeken reserveren

Op campus Elfde Linie en Vildersstraat kan je met een groep een studiehoek gebruiken. Meer informatie vind je hier.

PXL-Bibliotheek op Blackboard, Instagram & Facebook

De PXL-Bibliotheek is ook terug te vinden op Blackboard. Hier kunnen we extra (interne) mededelingen plaatsen én vind je onder meer de toegangscodes voor de digitale collectie van PXL-Education (handboeken en tijdschriften).

Via Facebookpagina PXL-Bibliotheek en  kun je onze thematafels bekijken. Like en volg onze pagina's om up-to-date te blijven van de laatste ins & outs.

Algemene informatie

De PXL-Bibliotheek, het informatie- en studiecentrum van Hogeschool PXL, bestaat uit de bibliotheken op campus Elfde Linie, campus Diepenbeek en campus Vildersstraat.

Deze bibliotheken zijn vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van Hogeschool PXL.
In deze bibliotheken kan je vakliteratuur raadplegen of boeken ontlenen. Zij bieden uiteraard toegang tot een snel toenemende hoeveelheid elektronische informatie.

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen. Via Databanken heb je toegang tot deze elektronische informatiebronnen. En ook op je kot of thuis kan je de e-info van de PXL-Bibliotheek raadplegen. 

ln haar geheel bestrijkt de PXL-Bibliotheek een ruime variatie aan informatiebronnen over een breed gamma van vakgebieden. Dat maakt haar tot een uiterst nuttig werkinstrument voor iedere student.
De bibliotheek is ook een lees- en studieruimte. Je kan er kranten en (vak)tijdschriften lezen, of in stilte studeren. Groepswerk - op fluistertoon - is mogelijk in de studiehoeken van de bibliotheek op Campus Elfde Linie die je kan reserveren aan de balie, en in de flexibele werkhoeken van de bibliotheek op Campus Vildersstraat.

In de PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek wordt er gewerkt met een vaklokaal per richting. Deze indeling vind je terug bij de openingsuren.

Ook is het mogelijk om vakgerichte informatie online aan te vragen. Meer info bij myriam.lemmens@pxl.be

E-info

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen via de webpagina's van de bibliotheek. Ook op je kot of thuis kan je de e-info raadplegen. Indien je hulp wenst bij het raadplegen van de digitale informatie, kijk dan zeker eens op deze pagina.

Suggesties en contact

Suggesties zijn welkom! Heb je opmerkingen of vragen, lukt er iets niet op de website, of wens je een voorstel te doen voor de aankoop van vakliteratuur, mail dan naar Myriam Lemmens of bel op het nummer + 32 11 77 56 31.

Bibliotheek Campus Elfde Linie: Elfde-Liniestraat 24, gebouw A, 3500 Hasselt => 011 77 56 41
Bibliotheek Campus Vildersstraat: Vildersstraat 5, 3500 Hasselt => 011 77 56 36
Bibliotheek Campus Diepenbeek: Agoralaan 1, 3590 Diepenbeek => 011 77 56 43

Algemeen e-mailadres: bibliotheek@pxl.be

 

Contactpersoon

Myriam Lemmens

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be