Bibliotheek

Talentenkrant 2017-2018

De meer dan 1600 afgestudeerden hebben allemaal gezwoegd op hun bachelorproef.

De resultaten kan je zoals elk jaar in de Talentenkrant bewonderen.

Voor meer info én de voorgaande edities: zie onze pagina Eindwerken.

Zomerregeling in de PXL-Bibliotheek

Bibliotheek Campus Elfde Linie

Vanaf maandag 13 augustus is PXL-Bibliotheek campus Elfde Linie weer geopend volgens de gebruikelijke uren:

Maandag 08.30 - 22.00 uur
Dinsdag 08.30 - 22.00 uur
Woensdag* 08.30 - 22.00 uur
Donderdag 08.30 - 22.00 uur
Vrijdag 08.30 - 17.00 uur

*Opgelet, gesloten op woensdag 15 augustus o.w.v. OLV Hemelvaart

Bibliotheek Campus Vildersstraat

Tijdens de zomerperiode werken we in de PXL-Bibliotheek campus Vildersstraat volgens de aangepaste openingsuren:

Maandag 08.30 - 13.00 uur - 13.30 - 17.00 uur
Dinsdag 08.30 - 13.00 uur - 13.30 - 17.00 uur
Woensdag* 08.30 - 13.00 uur - 13.30 - 17.00 uur
Donderdag 08.30 - 13.00 uur - 13.30 - 17.00 uur
Vrijdag 08.30 - 13.00 uur - 13.30 - 16.00 uur

*Opgelet, gesloten op woensdag 15 augustus o.w.v. OLV Hemelvaart

 

Bibliotheek Campus Diepenbeek

Tijdens de zomerperiode is de PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek gesloten.

               

Aankomende sluitingsdagen tijdens academiejaar 2017-2018

  • woensdag 15 augustus (O.L.V. Hemelvaart)

Lidkaart BHL aanvragen

De aanvragen voor academiejaar 2017-2018 zijn gesloten. Je kaart aanvragen voor 2018-2019 zal vanaf vlak voor de zomer opnieuw mogelijk zijn.

Voor meer info kan je steeds terecht in de PXL-Bibliotheek. In dit artikel lees je meer over onze samenwerking met de BHL.

 

Studiehoeken reserveren

Nog eens even benadrukken: je kan zelf zien of er studiehoeken vrij zijn via deze link (KLIK OP TOON VANDAAG!) of via deze QR-code die je kan scannen met je smartphone of tablet. Let op: je kan enkel kijken en niet zelf reserveren, daarvoor bel/mail je of ga je naar de balie.

Reserveer tijdig je studiehoek aan de balie of via bibliotheek@pxl.be.

 QRcode_PXL-Bibliotheek_studiehoeken

Opgelet: de eerste vijf hoeken, EAB01-5 liggen op campus Elfde Linie, VIC0001OLC1-7 liggen op campus Vildersstraat.

Echter, wegens de grote drukte zijn we genoodzaakt strenger toe te zien op het minimumaantal studenten dat zo'n hoek mag reserveren. De kleinste studiehoek (5) van campus Elfde Linie is voor minstens 2 personen, studiehoek 4 vanaf 3 personen en de studiehoek 1-2-3 pas vanaf minstens 5 personen*. Studiehoeken 1-6 op campus Vildersstraat zijn voor 2-8 personen, studiehoek 7 enkel van 6 - 16 personen*. Indien je niet aan dit aantal komt of als de studiehoeken volzet zijn, raden we je aan om in de zaal te gaan zitten om in stilte te studeren.

De studiehoeken zijn zéér populair, dus reserveer alleen als je het écht nodig hebt én op de tijden die je kan waarmaken. We hanteren het 'academisch kwartiertje', dus wees op tijd en meld je netjes af als je niét kan komen. Net als in de rest van de zaal mag je niet eten en enkel fluisteren!

*opgelet: tijdens de blokperiode proberen we de studiehoeken zo optimaal mogelijk te benutten en kan het zijn dat we de beschikbare plaatsen per studiehoek opvullen met studenten, zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bedienen.

Wil je een groepswerk doen of andere taken waarbij je graag harder praat of muziek/film nodig hebt of wil je eten terwijl je studeert? Dan kun je terecht bij de verschillende cateringfaciliteiten van de hogeschool, bv. gebouw D. Andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen vind je hier. N.B. Je vindt hier ook andere plaatsen in Hasselt om te blokken. Andere initiatieven delen we ook op onze Facebookpagina.

PXL-Bibliotheek op Blackboard, Instagram & Facebook

De PXL-Bibliotheek is ook terug te vinden op Blackboard. Hier kunnen we extra (interne) mededelingen plaatsen én vind je onder meer de toegangscodes voor de digitale collectie van PXL-Education (handboeken en tijdschriften).

Via Facebook en Instagram kun je onze thematafels bekijken. Like en volg onze pagina's om up-to-date te blijven van de laatste ins & outs.

Facebookpagina PXL-Bibliotheek  

Krantenartikels gratis raadplegen

Wist je dat je heel eenvoudig fulltext krantenartikels kan raadplegen in Gopress?

Via deze PowerPoint vind je exact terug stap voor stap hoe je je eenmalig registreert (op een PXL-campus!) en vervolgens altijd en overal kan aanmelden.

Meet your next favorite book: boekenruilkast

Heb je geen plaats meer in je boekenkast en wil je graag plaats maken?
Heb je een goed of leerrijk boek gelezen en wil je dit delen met anderen?
Zet je boek gerust in één van de boekenruilkasten, waar je boeken kan achterlaten, meenemen of juist één ruilen.

Wie weet vind je zo wel jouw ‘next favorite book’…

We wensen je veel ruil- en leesplezier!

Algemene informatie

De PXL-Bibliotheek, het informatie- en studiecentrum van Hogeschool PXL, bestaat uit de bibliotheek op campus Elfde Linie, campus Diepenbeek en de bibliotheek op campus Vildersstraat.

Deze bibliotheken zijn vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van Hogeschool PXL.
In deze bibliotheken kan je vakliteratuur raadplegen of boeken ontlenen. Zij bieden uiteraard toegang tot een snel toenemende hoeveelheid elektronische informatie.

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen. Via Databanken heb je toegang tot deze elektronische informatiebronnen. En ook op je kot of thuis kan je de e-info van de PXL-Bibliotheek raadplegen. 

ln haar geheel bestrijkt de PXL-Bibliotheek een ruime variatie aan informatiebronnen over een breed gamma van vakgebieden. Dat maakt haar tot een uiterst nuttig werkinstrument voor iedere student.
De bibliotheek is ook een lees- en studieruimte. Je kan er kranten en (vak)tijdschriften lezen, of in stilte studeren. Groepswerk - op fluistertoon - is mogelijk in de studiehoeken van de bibliotheek op Campus Elfde Linie die je kan reserveren aan de balie, en in de flexibele werkhoeken van de bibliotheek op Campus Vildersstraat.

In de PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek bij het atrium kan je terecht voor vakliteratuur en informatie i.v.m. groenmanagement, milieutechnologie en cel- en gentechnologie, bouw, elektromechanica, en elektronica-ICT..

Vakliteratuur i.v.m. Voedingsmiddelentechnologie kan in de projectbibliotheek Voeding (= het vaklokaal D 203) geraadpleegd worden.

Ook is het mogelijk om vakgerichte informatie online aan te vragen. Meer info bij myriam.lemmens@pxl.be

E-info

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen via de webpagina's van de bibliotheek. Ook op je kot of thuis kan je de e-info raadplegen. Indien je hulp wenst bij het raadplegen van de digitale informatie, kijk dan zeker eens op deze pagina.

EndNote

Hogeschool PXL heeft een algemene licentie op EndNote, zodat alle studenten en medewerkers van de hogeschool van deze software gebruik kunnen maken. Met EndNote kan je een database bijhouden van referenties en referenties vanuit andere databases downloaden.

Suggesties en contact

Suggesties zijn welkom! Heb je opmerkingen of vragen, lukt er iets niet op de website, of wens je een voorstel te doen voor de aankoop van vakliteratuur, mail dan naar Myriam Lemmens of bel op het nummer + 32 11 77 56 31.

Bibliotheek Campus Elfde Linie: Elfde-Liniestraat 24, gebouw A, 3500 Hasselt => 011 77 56 41
Bibliotheek Campus Vildersstraat: Vildersstraat 5, 3500 Hasselt => 011 77 56 36

Algemeen e-mailadres: bibliotheek@pxl.be

Contactpersoon

Myriam Lemmens

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be