Wat bieden wij aan?

Een studie in het hoger onderwijs combineren met een eigen bedrijf of je bedrijf opstarten tijdens je studie is niet gemakkelijk. Daarom hebben Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt PXL-UHasselt StudentStartUP waar studenten begeleid worden van idee tot onderneming.

Bij ons kan elke student of alumnus ondernemer worden!
PXL-UHasselt StudentStartUP stimuleert ondernemingszin en ondernemerschap. 

Wij zorgen voor een traject op maat

Elke student kan tijdens zijn opleiding een idee uitwerken en onder begeleiding van een business coach een eigen bedrijf opstarten tijdens of na zijn studies.

Wij zorgen voor een traject op maat. Samen bekijken we, in overleg met je departement, de mogelijkheden om tijd te maken voor ondernemen binnen je opleiding.
Je kan een statuut student-ondernemer aanvragen waardoor je faciliteiten kan bekomen die de combinatie studeren en ondernemen vergemakkelijken.

Heb je nog niet echt een idee, maar wel zin om te ondernemen? Of is je idee nog niet goed uitgewerkt? Geen probleem! Het is nooit te vroeg om contact op te nemen.

Je krijgt de mogelijkheid om te participeren aan onze activiteiten en events zoals onder andere brainstormsessies, pitch events, infosessies, wedstrijden, lezingen of workshops voor de uitwerking van je idee.
De activiteiten en events zijn ook interessant als je geen bedrijf wil starten. Je krijgt de kennis en vaardigheden mee die je ook helpen om ondernemend te zijn als intrapreneur in een bestaand bedrijf.

Wij werken nauw samen met bedrijven en externe partners. Zij helpen je niet enkel met de uitwerking, maar zullen je ook ondersteunen doorheen je traject. Je kan ook terecht bij onze consultants.

Maak gebruik van ons netwerk

Wij begeleiden je naar netwerkevents waar je de juiste contacten kan leggen voor de opstart van je onderneming. Ook kunnen wij je helpen door contacten te leggen binnen ons eigen netwerk.

Stroom door naar een (Pré-)incubator of accelerator

We begeleiden je naar een (pré-)incubator of accelerator. Hier kan je kennismaken met andere starters, kom je in contact met bedrijven en netwerken en kan je gebruik maken van bureaus of vergaderzalen. We werken nauw samen met de Corda INCubator en kunnen ook doorverwijzen naar incubatiepartners zoals iMinds en Start it @ KBC.

De diensten van PXL-UHasselt StudentStartUP zijn gratis voor studenten en alumni. Elke student uit elke opleiding en elk departement kan bij ons terecht.

In nauwe samenwerking met onze partners:

     

Met ondersteuning van:

Contactpersonen

Matthias Reygel

Matthias Reygel


coördinator StudentStartUP

+32 11 77 56 68

matthias.reygel@pxl.be
Ine Gerrits

Ine Gerrits


businesscoach

ine.gerrits@pxl.be
Els Huysman

Els Huysman


coördinator

els.huysman@uhasselt.be