The Invisible Route Hasselt - Maarten Inghels

'The Invisible Route' is een stadskaart waarop Maarten Inghels alle publieke en private camera's gemarkeerd heeft en de laatste route om onzichtbaar te blijven in de gecontroleerde publieke ruimte. 'The Invisible Route' is een kunstobject dat op poëtische wijze het recht opeist om onzichtbaar te zijn. In 2017 maakte Inghels een eerste editie voor de voetganger in Antwerpen om van het noorden naar het zuiden door de stad te wandelen.

Voor het 'Festival van de Controle' maakt Inghels nu een route om onzichtbaar Hasselt te doorkruisen. Hij nodigt iedereen uit om alle data over camera's in de publieke ruimte van Hasselt te verzamelen. Zijn kaart beperkt zich tot het gebied binnen de R71.
Straatnamen (met huisnummers) mogen gemaild worden naar mail@inghels.com.
De nog lege kaart van Hasselt kan je hier vinden. Ingevulde kaarten mogen ingeleverd worden in het Cultuurcentrum, Kunstlaan 5 te Hasselt.

Aan de hand van deze informatie werkt Inghels zijn kaart van Hasselt af. Op donderdag 13 juni 2019 leidt hij het publiek rond tijdens een poëtische wandeling doorheen Hasselt tijdens de finissage 'out of control?' van het 'Festival van de Controle'.

Over Maarten Inghels

Met zijn laatste boek 'Contact' verbindt Maarten Inghels (1988) poëzie, beeld en performance. Zijn gedichten verschenen als tatoeage (Honger), als enquête waarin hij de staat van de samenleving opvroeg (Volksbevraging) en werden geplant met eetbare zaadjes (Wanneer wij zomer zaaien in elkaar). In de zomer van 2016 maakte Inghels een voettocht langs de Schelde van bron tot monding om de stroom te controleren op onregelmatigheden en oneffendheden. Van 2016 tot 2018 was hij de officiële stadsdichter van Antwerpen.