Minicolleges online

Op deze pagina kan je minicolleges van onze opleidingen ontdekken. Zo krijg je op een mum van tijd een goed beeld van de opleiding en van de manier van lesgeven. 

Momenteel is het aanbod nog beperkt, maar we zijn volop bezig nieuwe filmpjes te maken en plaatsen ze zo snel mogelijk online. Kom dus regelmatig eens terug kijken op deze pagina om te zien of er al een filmpje beschikbaar is van de opleiding van je keuze.

                                                               
 Hoe val je op met communicatie?

Elke mens krijgt elke dag 3.000 boodschappen te verwerken. Via kranten, weekbladen, radio én tv. Maar, ook via Facebook, Instagram en TikTok. Hoe kan je dan opvallen tussen die 3.000 boodschappen? Ontdek het hier!

Communicatiemanagement

PXL-Media & Tourism

PGO, was-da-na

Wat is probleemgestuurd onderwijs (PGO) en hoe wordt dit in onze opleiding  gebruikt? Zowel een lector als junior-collega’s getuigen van de sterktes en hun ervaringen in ons onderwijssysteem.

Ergotherapie              

PXL-Healthcare   
 

De kunst van het observeren

Iedere persoon voert zijn of haar dagelijkse activiteiten anders uit. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de manier van handelen en aanpakken verschilt van persoon tot persoon.

Ergotherapie

PXL-Healthcare   
 
 
 
 

Superidee voor een ondernemingsplan?! We hear you!

Dit minicollege licht toe wat er in het departement PXL Business, bacheloropleiding Bedrijfsmanagement (all-round), verwacht wordt van eerstejaars bij de opmaak van een ondernemingsplan. Een lector van de opleiding duidt de aanzet van het vak.

PXL-Business

 Een bevalling begeleiden, hoe doe je dat?

Dit minicollege licht toe hoe de studenten vroedkunde met simulatieonderwijs leren hoe ze een bevalling kunnen begeleiden. Je zal zien dat dit een zeer geïntegreerde manier van leren is.

Vroedkunde
PXL-Healthcare

Minicollege - Beeldanalyse

Dit minicollege gaat over de werking van de indirecte beeldtaal en het statuut van het beeld in o.a. ‘Jaws’ van S. Spielberg. 

PXL-MAD

   

Gesprekstechnieken 1ste jaar

Hoe zorg je ervoor dat je helemaal mee bent met de gedachten- en gevoelswereld van jouw gesprekspartner? Probeer een spiegel voor te houden en te ontdekken wat er schuil gaat achter iemands verhaal. De techniek ‘Maken van gevoelsreflecties’ kan je hierbij helpen en toont aan dat je betrokken bent én actief luistert.

PXL-Social Work