Cultuur

Dat Hasselt een bruisende stad is, weet je waarschijnlijk al langer. Ben je een echt cultuurbeest of wil je wel eens proeven van bekende en minder bekende cultuurvormen? Dan ben je bij Dienst Studentenvoorzieningen op het juiste adres!

Ook dit jaar wordt de campus de 'place to be' voor studenten die hun expressiviteit niet langer willen en kunnen onderdrukken, en voor studenten die willen proeven van een brede waaier van culturele activiteiten.

Dienst Studentenvoorzieningen zorgt voor culturele evenementen op de campus, georganiseerd voor en door studenten.
Enkele basisvoorwaarden staan voorop: onze activiteiten moeten voor iedereen vlot bereikbaar zijn (of het vervoer wordt gratis voorzien), er mag geen al te grote hap uit je budget genomen worden en we zorgen voor vernieuwing.

We zetten al enkele hoogtepunten van het culturele seizoen voor je op een rijtje:

  • BILL: iedere student van Hogeschool PXL krijgt bij (her)inschrijving een gratis internationale jongerenkaart. Deze kaart maakt deel uit van je studentenkaart en is herkenbaar door het logo van de Europese Jongerenkaart EYCA. Bij BILL krijgen jongeren alles in één. BILL checkt films, theater, comedy, games, mode, boeken, reizen, expo, … en regelt meteen sterke deals, gratis events en free stuff.  Check het op BILL.be ! (Opgelet: vergeet niet je studentenkaart ieder jaar te vernieuwen, zodat het jaartal op de kaart klopt!)
  • Student Take-Off: feestelijke opening van het academiejaar voor en door alle studenten van Hasselt en Diepenbeek. De eerste woensdag van oktober wordt het Kolonel Dusartplein omgetoverd tot een plaats waar studenten zich kunnen uitleven. Hou zeker je mailbox in de gaten!
  • Film: we proberen tweemaal per jaar een filmpremière aan te bieden in de zalen van Kinepolis Hasselt. In de mate van het mogelijke wordt deze film volledig gratis aangeboden.
  • Week van de Smaak: tijdens deze week proef je het gastland op je bord en kun je deelnemen aan tal van leuke ‘smakelijke’ activiteiten op je campus. 
  • Wedstrijden: waaronder zeker onze jaarlijkse poëziewedstrijd. Al de deelnemende gedichten worden gebundeld in een mooie uitgave. Deze wedstrijd wordt afgesloten met een prijsuitreiking en een heerlijk etentje.
  • Cultuurcentrum Hasselt: tegen een zacht prijsje bezoeken we theatervoorstellingen, tentoonstellingen, musicals, … Om het exacte aanbod te kennen, snuffel je best eens rond in de agenda en houd je je mailbox in de gaten!

Natuurlijk kan dit alles alleen succes kennen indien je als student hier open voor staat en ons regelmatig je wensen of ideeën doorgeeft zodat wij kunnen zorgen voor de logistieke en financiële afhandeling.

Jaarlijkse poëziewedstrijd 'Kruip in je pen'

Elk jaar organiseert de dienst Studentenvoorzieningen samen met de UHasselt de poëziewedstrijd 'Kruip in je pen'.  Een deskundige jury bekijkt alle inzendingen met een kritisch oog, wikt en weegt en geeft een beoordeling. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens Culture Bites, een totaalavond vol cultuur!

Wil je zelf wat organiseren?

Zin om een sportieve, culturele, sociale, maatschappelijke of ecologische activiteit te organiseren? Je zoekt nog financiële steun? PXL STUVO kan je helpen via onze projectsubsidies! Blader snel even door onze informatieve flyer voor een kijk op de spelregels.

Heb je interesse? Vul dan het online aanvraagformulier in en wij laten je zo snel mogelijk iets weten! Heb je extra vragen? Aarzel dan niet om even langs te komen op de dienst Studentenvoorzieningen (Campus Elfde Linie, gebouw D, 2e verdieping, lokaal D208) of om ons een mailtje te sturen...

Zelf eens optreden op een van onze campussen of events? Meld je dan aan via https://www.pxl.be/event/stuvotalent!

Contact

cultuur@pxl.be