Studentenparticipatie

Studentenparticipatie is geen loos begrip in Hogeschool PXL.
Stuver is de afkorting van 'studentenvertegenwoordiger'. Stuvers vormen het aanspreekpunt en het klankbord voor medestudenten, lectoren/docenten en directie in Hogeschool PXL. Het zijn enthousiaste studenten die mee willen bouwen aan een nog betere leer- en leefomgeving binnen en buiten de lesuren.
Via een rechtstreeks verkiezingssysteem krijgen de stuvers inspraak in de hogeschool. Hun mening wordt gevraagd over uiteenlopende onderwerpen zoals examenregelingen, de organisatie van het academiejaar, algemene stageproblemen, mobiliteit, catering en vele andere praktische issues die de studenten ondervinden in de hogeschool.

Ook organiseren zij zelf acties en leuke activiteiten bv. een filmavond of een kerstmarkt voor het goede doel.

Waarom zou je stuver worden?

  • Je leert andere mensen kennen en bouwt aan een uitgebreid, nationaal verspreid netwerk.
  • Je kan jouw opleiding en hogeschool mee helpen uitbouwen en voorstellen doen tot verbetering.
  • De hogeschool organiseert vele activiteiten voor stuvers, zoals een barbecue, een ontbijt en vormingsdagen met leuke workshops.
  • Stuvers zijn vaak ook exclusieve gasten op evenementen of activiteiten.
  • Als actieve stuver krijg je een officieel attest dat je kan gebruiken bij het solliciteren.

Heb je interesse om studentenvertegenwoordiger te worden? Stel je dan hier kandidaat.

 

Lees ook zeker onze eerste editie van Raad & Daad. Zo kom je nog meer te weten over onze Stuvers en studentenparticipatie. Klik op onderstaande afbeelding om de brochure te doorbladeren. 

STUVO komt naar je toe... en wij komen mee.

Van 30/09 tot en met 3/10 organiseren we 's avonds op elke campus een workshop waaraan je als PXL-Student GRATIS kan deelnemen. We voorzien zelfs een maaltijd zodat je meteen na je lessen kan aansluiten.

Maandag 30/09 - Recycled Art - Campus Diepenbeek - 18u30-20u30

Het gewone omtoveren in iets waardevols, dat is upcycling. Tijdens deze workshop laat je je inspireren door zwerfvuil of oude spullen die je normaal in de vuilnisbak kiepert. Met schijnbaar onbruikbare materialen creëer je iets totaal nieuws. 


Dinsdag 1/10 - Verbindende communicatie - Campus Vildersstraat - 18u00-20u00
Verbindende communicatie helpt je om op elk moment duidelijk te maken wat voor jou belangrijk is en wat je nodig hebt. Je zegt op een effectieve en respectvolle manier wat je stoort en wat je waardeert. Omdat je ook op een empatische manier luistert, hoor je makkelijker wat anderen nodig hebben. Je verliest je niet in verwijten of oordelen die de ander uitspreekt. Je lost conflicten samen op en vindt oplossingen voor problemen. De positieve impact op je omgeving en je persoonlijk welbevinden is groot, dankzij verbindende communicatie.

Woensdag 2/10 - Assertiviteit - Campus Elfde Linie - 13u30-14u30
In deze assertiviteitstraining leer je voor jezelf opkomen op een goede manier. Je leert om "nee" te zeggen en je grenzen aan te geven, zonder anderen te kwetsen. Je stelt je zelf in staat je mening en wensen te uiten, anderen minder baas te laten spelen en rustiger zijn in contact met je medemensen. 

Woensdag 2/10 -  Onderhandelen - Campus Elfde Linie - 14u45-15u45
Al te vaak kruipt er energie in overlegjes en vergaderen, zonder positieve uitkomst. Hoe bereid je een vergadering of gesprek voor zodat je je zin krijgt? Wie spreek je aan om je te helpen en hoe haal je je punt toch binnen? Leer onderhandelen.


Woensdag 2/10 - Omgaan met weerstand - Campus Elfde Linie - 16u00-17u00
Binnen je eigen vereniging, in relatie tot studenten, docenten,... overal kom je mensen tegen die weerstand bieden aan verandering of jonge en vernieuwende ideeën. Leer hoe je met deze weerstand kan omgaan, waarom mensen weerstand bieden en hoe je toch bepaalde weerstand kan ombuigen.

Donderdag 3/10 - EHBO - Campus Guffenslaan - 18u00-20u00
Eerste hulp voor een door studenten. Studentenvereniging Mater Paramedica geeft jullie een les eerste hulp.

Inschrijven voor één of meerdere workshops kan hier.

 

 

 

 Meer informatie:

Website stuvers

studentenraad@pxl.be

Facebookpagina stuvers

Instagram stuvers

 

 

 

Contactpersoon

Caroline Stevens

Caroline Stevens


participatiecoach

+32 11 77 55 25

caroline.stevens@pxl.be