Studie- en werkplekken

Studieplaatsen tijdens de coronacrisis

PXL-Blokpunt tijdens de coronacrisis

Ten gevolge van de coronacrisis kan je de PXL-Bibliotheek momenteel niet bezoeken zoals je gewend bent.

Onze digitale collectie kon je al langer raadplegen, ook van thuis uit, dus aan veel informatie geraakte je al. Daarnaast beginnen we vanaf 18 mei weer met het uitlenen van bepaalde materialen en kan je gebruik maken van onze 'scan on demand'-service (zie hier voor alle details).

Maar, niet alleen aan correcte informatie geraken is heel belangrijk, ook het 'samen blokken' is iets dat jullie heel graag bij ons doen normaal.

Goed nieuws: ook dat is mogelijk 'vanuit je kot'! Wil je meedoen met PXL-Blokpunt? Klik dan hier. Daarnaast biedt STUVO ook een beperkt aan 'silent studyplaces' aan, daarvoor moet je STUVO contacteren.

 

 

Opgelet: onderstaande informatie is NIET geldig tijdens de coronacrisis.

Klik meteen door naar:

Studie- en werkplekken op Hogeschool PXL 

Naast onze locaties van de PXL-Bibliotheek zijn er nog veel meer plekken binnen de hogeschool waar je doorheen het jaar terecht kan om groepswerken te maken of rustig te studeren. Een overzicht van al deze vaste alternatieven vind je hieronder (opgelet: laatste update is 25 november 2019). Klik op de afbeelding om het overzicht in groot formaat te downloaden.

Groepswerk en reservaties studiehoeken (campus Elfde Linie en campus Vildersstraat)

Reserveer tijdig je studiehoek aan de balie van de PXL-Bibliotheek of via bibliotheek@pxl.be (altijd naar dit mailadres!).

Of er nog studiehoeken vrij zijn, kan je hier zien of via de QR-code die je kan scannen aan de balie met je smartphone of tablet.

HEEL BELANGRIJK: vergeet niet op 'Toon vandaag' te klikken.

Let op: je kan enkel kijken en niet zelf reserveren, daarvoor bel/mail je of ga je naar de balie.

Wees zo concreet mogelijk met je vraag, vermeld altijd de datum, het beginuur, het einduur, de campus (Elfde Linie of Vildersstraat), voor hoeveel personen en in het geval van campus Vildersstraat ook of je een beamer nodig hebt. Vermeld ook altijd je studentennummer.

Reserveer je via mail? De studiehoek is pas gereserveerd als je een reactie hebt gehad van één van onze medewerkers, met vermelding van de studiehoek + het uur.

 

 • campus Elfde Linie (EAB01 t/m 5)
  • studiehoek 5 van campus Elfde Linie: vanaf 2 personen
  • studiehoek 4: vanaf 3 personen
  • studiehoek 1-2-3: vanaf 5 personen
 • campus Vildersstraat (VIC0001OLC1 t/m 7)
  • studiehoek 1-6: voor 2-8 personen
  • studiehoek 7: voor 6-16 personen

Wegens de grote drukte zijn we genoodzaakt strenger toe te zien op het minimumaantal studenten per hoek. Indien je niet aan dit aantal komt of als de studiehoeken volzet zijn, raden we je aan om in de zaal te gaan zitten om in stilte te studeren.

Opgelet: tijdens de blokperiode proberen we de studiehoeken zo optimaal mogelijk te benutten en kan het zijn dat we de beschikbare plaatsen per studiehoek opvullen met studenten, zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bedienen.

De studiehoeken zijn zéér populair, dus reserveer alleen als je het écht nodig hebt én op de tijden die je kan waarmaken. We hanteren het 'academisch kwartiertje', dus wees op tijd en meld je netjes af als je niét kan komen. Net als in de rest van de zaal mag je niet eten en enkel fluisteren!

Wil je een groepswerk doen of andere taken waarbij je graag harder praat of muziek/film nodig hebt? Dan is gebouw D een beter alternatief. Om het voor iedereen aangenaam en rustig te houden, is dit in de bibliotheek immers ten strengste verboden. Andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen vind je hierboven.

Je vindt hieronder ook andere plaatsen in Hasselt en omstreken om te blokken. Andere initiatieven delen we ook op onze Facebookpagina.

Extra externe studie- en werkplekken

Doorheen het jaar

Zit de bibliotheek vol of wil je op zaterdag blokken? Neem dan eens een kijkje bij onze collega's van de BHL.
De openingsuren vind je hier. Tip: op hun locatie in Kuringen zijn ze zelfs op zondagvoormiddag geopend! Kijk ook hieronder voor de extra maatregelen tijdens de blok. Ook in je plaatselijke bibliotheek (bv. in Genk) kan je vaak terecht om rustig te studeren, ook op zaterdag.

Specifiek tijdens de examens

Tijdens de examensperiodes (vooral in januari en juni) zijn er veel extra initiatieven in Hasselt en omgeving. Deze nemen we op op deze pagina én op Facebook delen we ze ook waar mogelijk.

Opgelet: voor de openingsuren en beschikbaarheid dien je altijd de bron te raadplegen, wij van de bibliotheek informeren jullie enkel over bestaande initiatieven maar zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen e.d..

In zulke "Blokbars" wordt er meestal gratis water voorzien en in sommige gevallen zelfs fruit of is er de mogelijkheid om zelf eten op te warmen, iets dat in de bibliotheek uiteraard niét kan. We delen ook regelmatig extra initiatieven en tips op onze Facebookpagina. Like en volg ons om op de hoogte te blijven!

Ook bij bepaalde bedrijven ben je welkom, bv. co-Workspace Hasselt. Meer informatie over studeren bij bedrijven kan je opvragen via jens.degroef@pxl.be.
 

Impressie van de PXL-Bibliotheek