Gezondheid

Om optimaal te functioneren, is het belangrijk te streven naar een gezonde geest in een gezond lichaam in een gezonde omgeving.
Het is dus van het allergrootste belang gedurende het hele academiejaar en zeker de maanden voor de blok en de examens aan deze drie pijlers te werken.
Hogeschool PXL wenst je op vlak van algemene gezondheid een duwtje in de rug te geven en zal gedurende het academiejaar maandelijks een thema in de kijker stellen. Weg met stress, bloktips, gezonde voeding, koken op kot, … komen dan zeker aan bod.

Natuurlijk is er ook ruimte voor eigen ideeën en voorstellen. We kijken uit naar jullie creatieve en inspirerende ideeën op het vlak van 'Studenten en gezondheid'!

Hulp tijdens de blok

Tijdens de examenperiode proberen we jullie extra te ondersteunen. Naast ons vaste aanbod van notitieblokjes, voorzien we ook extra's. Denk daarbij aan onze fameuze PXL STUVO - Blokplanner, markeerstiften van Blokpunt, post-its,... Ook zorgen we voor rustige studieplekken. Omdat de boog niet altijd gespannen kan staan is er ook aandacht voor kwalitatieve ontspanning. Meer info? Die ontdek je iedere blokperiode in je PXL-mailbox of op onze Facebookpagina!

Studenten amuseren zich ook zonder alcohol

Vorige week organiseerde Hogeschool PXL samen met UHasselt en UCLL een infoavond voor studentenverenigingen rond alcohol en drugsgebruik.

Het CAD (Centrum voor Alcohol en andere Drugsproblemen) informeerde via een interactieve sessie onze studenten, het was een groot succes!

Dit was meteen de start van een sensibiliseringscampagne rond alcohol, drugs en medicatie. Deze campagne loopt gelijktijdig in de drie onderwijsinstellingen.

Heb jij vragen rond je alcoholgebruik?

Op alcoholhulp.be kan je nagaan hoe je zelf omgaat met alcohol.

In Limburg kan je voor hulpverlening terecht bij het CAD of katarsis.be

Bij VAD, de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen vzw, kan je steeds meer informatie vinden rond de thematiek van alcohol, illegale drugs, psychoactieve medicatie en gokken.

Openingsuren

Maandag 8 - 15.30 uur
Dinsdag 8 - 15.30 uur
Donderdag 8 - 12 uur

Contact

Met al je vragen en ideeën kan je terecht op gezondheid@pxl.be.

Contactpersoon

{this.field(title)}

Judit Dubois


medewerker Studentenvoorzieningen

+32 11 77 58 44

judit.dubois@pxl.be