Onze troeven

We zorgen voor afgestudeerden met vlotte computervaardigheden

Laptop onderwijs = projectonderwijs = probleemgestuurd onderwijs = onderwijs zoals later wordt gewerkt in het bedrijfsleven: groepswerk, teamwork, organisatietalent, communicatie- en presentatievaardig, snel informatie kunnen terugvinden.
We garanderen je dat je sterker in het bedrijfsleven zal staan.

Studenten hebben 24/24 toegang tot de hele wereld

Hogeschool PXL is de hogeschool met het netwerk. We hebben een groot sociaal netwerk met directeurs van ziekenhuizen, topbedrijfsleiders, talrijke organisaties en politici. De hogeschool sloot vele samenwerkingsakkoorden af, o.a. met VOKA (jobevent, lectoren in vakwerkgroepen, netwerkevenementen) en UNIZO. Iedereen is lid van het PXL-netwerk. Zo dragen we bij aan de maximale tewerkstellingskansen voor onze afgestudeerden.
Doelgroepen zijn secundaire scholen, bedrijven, non-profit organisaties en particulieren. Zo is Hogeschool PXL een ontmoetingsplaats voor iedereen en een ondernemende organisatie. De buitenwereld kent Hogeschool PXL en omgekeerd. Op deze manier vinden we ook de beste gastsprekers en ambassadeurs.

We werken samen met andere (hoger) onderwijsinstellingen

Hogeschool PXL is samen met de Universiteit Hasselt lid van de Associatie Universiteit en Hogescholen Limburg.
Onze associatie heeft een strategische alliantie met de associatie KU Leuven.

We maken deel uit van de vereniging van publiekrechtelijke hogescholen.

We hebben meer dan 100 akkoorden met universiteiten over heel de wereld.

We hebben een samenwerkingsverband met heel wat centra voor volwassenenonderwijs.

Alle onderwijsnetten zijn vertegenwoordigd in onze Raad van Toezicht.

We zetten sterk in op PXL-Research en PXL-Congress

Hogeschool PXL zet sterk in op onderzoek, nascholingen, workshops, congressen, seminaries en verhuur van infrastructuur via PXL-Research, haar expertisecellen en PXL-Congress. De kwaliteit van het onderwijs en de voeling met de buitenwereld zijn erg goed: studenten worden medewerkers aan onderzoek en worden zo zeer goed voorbereid op het werkveld.

We maken werk van cross-overs tussen de verschillende departementen

Via onze verschillende departementen maken we regelmatig cross-overs en hebben we aandacht voor 'multidisciplinair onderwijs'.

We hebben een sterk uitgebouwde studentenbegeleiding

Per opleiding/afstudeerrichting is er een studentenbegeleider én een ombudspersoon. Zij verzorgen ook trainingen rond o.a. studievaardigheden, faalangst, uitstelgedrag, ... De hogeschool heeft baanbrekend werk verricht op het vlak van de begeleiding van studenten met functiebeperkingen.

We hebben een grondig vernieuwde infrastructuur

Onze gloednieuwe inrichtingen staan zelfs in vele architectenmagazines. Studeren en leven in een mooie omgeving is bij ons realiteit!

We hebben de beste catering van de omgeving

Studenten van andere onderwijsinstellingen komen speciaal naar onze hogeschool om van onze catering te genieten.

We liggen op loopafstand van het centrum van Hasselt

In de nabije omgeving kunnen onze studenten genieten van vele cafés, modewinkels, Kinepolis, Zebracinema, Muziekodroom, Kunstencentrum BELGIE, Kunstencentrum Z33, het Cultuurcentrum Hasselt, vele restaurants, enz.

We hebben goede verbindingen met het openbaar vervoer

Het station van Hasselt heeft een grote bereikbaarheid, met de bus rijd je vlot af en aan. De hogeschool biedt bovendien veel parkeermogelijkheden.