Mobiliteit

Op tijd in de les zitten begint met vlot op school raken. Hogeschool PXL wilt haar studenten hierin ondersteunen door in te zetten op een duurzame mobiliteit. Momenteel lopen er tal van projecten: van goedkoop de bus op met de Campuspas Hasselt tot (bijna-)gratis fietsverhuur...

Vlot naar de les? In ons overzicht vind je reistijden vanuit jouw gemeente met fiets, openbaar vervoer of wagen.

Campusplan

Hogeschool PXL is voor iedereen vlot bereikbaar.  Je wist immers al dat campus Elfde Linie op maar 2 km van het station van Hasselt ligt? En waarschijnlijk ook dat je op 11 minuten fietst van campus Diepenbeek naar het centrum van Hasselt? Voor meer info betreffende onze bereikbaarheid kan je terecht op ons Campusplan.

Gratis Fietsenverhuur

Je wenst een studentenfiets te huren voor een langere periode

Samen met onze partners zorgen we er voor dat iedere student die dat wil een fiets kan ontlenen voor de duur van het academiejaar. PXL-studenten betalen slechts een waarborg van € 70,- per jaar. Herstelkosten zijn ten laste van de student, maar we voorzien in herstellingen aan kostprijs op één van onze fietspunten.

Vanaf academiejaar 2018-2019 werken we weer samen met VEDO. Er is een afhaalpunt in Diepenbeek, maar we maken weldra ook werk van een VEDO-punt in Hasselt. Meer info volgt spoedig!

Een fiets reserveren kan via https://citybike.uhasselt.be/citybike/ .

Je wenst sporadisch gebruik te maken van een studentenfiets (maximum 1 dag)

De Dienst Studentenvoorzieningen stelt fietsen ter beschikking op campus Elfde Linie (gebouw D) en campus Diepenbeek (PXL Tech). Wil je graag even het centrum bezoeken tijdens een springuur of heb je een afspraak op een andere campus? Maak dan zeker gebruik van onze dagfietsen!

Je kan hiervoor terecht aan de balie van de dienst Studentenvoorzieningen (Elfde Liniestraat, gebouw D, 2e verdieping) of  aan het studentensecretariaat op campus Diepenbeek. Na ondertekening van de uitleenovereenkomst kan je de fiets gratis meekrijgen voor de duur van één dag. Zorg wel steeds dat je je studentenkaart bij hebt!

Een ontleende fiets dient dagelijks vóór 16.00 uur ingeleverd te worden. Bij niet tijdig inleveren van de fiets zal er per dag een boete aangerekend worden.

Daarnaast vind je sinds dit jaar ook de groene Mobit-fietsen terug over heel Hasselt.

Goedkoop de bus op

Campuspas Hasselt

Zoek je een goedkoop busabonnement om je te verplaatsen naar een PXL campus vanuit het station in Hasselt? Zit je op kot in Hasselt of in Diepenbeek en je moet naar de les maar het regent? Even het Hasselts stadscentrum bezoeken tijdens een springuur? Dan is de Campuspas de ideale oplossing!

Voor € 20,- / academiejaar kan je onbeperkt reizen op alle geregelde openbare buslijnen van De Lijn in Diepenbeek binnen de zones 04 en 38 en in Hasselt binnen de zone 01. De website van De Lijn geeft een overzicht van alle haltes binnen Hasselt en Diepenbeek waar je de Campuspas kan gebruiken

Je kan dit abonnement aankopen aan de balie van de Dienst Studentenvoorzieningen op de tweede verdieping van gebouw D van Campus Elfde Linie. Opgelet, je kan enkel betalen met bancontact! De balie is elke werkdag open van 8u30 tot 16u00.

Buzzypass

Wil je ook buiten Hasselt / Diepenbeek de bus op, dan kan je een Buzzypass van De Lijn overwegen. Moeilijkheden om je studies te financieren? Kom dan zeker langs op de sociale dienst van Hogeschool PXL voor een eventuele financiële tussenkomst van je abonnement!

Campushopper

De Campushopper rijdt vanaf academiejaar 2017-2018 niet meer. Er zijn echter tal van buslijnen die onze campussen met het station en elkaar verbinden. De routeplanner van De Lijn helpt je op weg...

Goedkoop de trein op

De NMBS heeft heel wat interessante reisformules voor studenten. Via je 'Mijn PXL' kan je - onder 'bestanden van studentenadministratie' - de nodige bewijsstukken vinden.  Die kan je meenemen naar een treinstation in jouw buurt!

Carpoolen

Maak  een profiel aan op http://hogeschoolpxl.carpool.be, download  de Taxistop-app (zowel voor Android als iOS) en maak kennis met andere carpoolende studenten uit jouw buurt. Voor meer informatie kan je terecht bij de dienst Mobiliteit. Stuur ons gerust een mailtje hierover of spring even binnen (lokaal Elfde Linie - D208) !

In samenwerking Taxistop vzw.

FAQ

 • Hoe kan ik me verplaatsen van, naar en tussen de campussen?

  NMBS, De Lijn, prijzen, dienstregelingen, ... Het kan soms een echt doolhof zijn!

  Aan de hand van onderstaande links kan je al eens proberen om zelf een oplossing te zoeken. Lukt dit niet? Spring dan gerust even binnen en Studentenvoorzieningen helpen je met plezier verder!

  http://reisinfo.delijn.be/reisinfo/
  http://www.delijn.be/vervoerbewijzen/
  http://www.buzzy.be
  http://www.b-rail.be

  De fiets is de meest flexibele en efficiënte manier om je te verplaatsen als student.
  Als je zelf geen fiets hebt, kan je er altijd eentje huren bij VEDO of BASIS. Je kan als student gratis een fiets huren voor 1 maand, enkele maanden of 1 jaar. Je leent een gerecycleerde fiets met een degelijk fietsslot en je betaalt hiervoor een waarborg van slechts € 70.
  Herstellingen worden aangerekend tegen studententarief en dienen door de student/huurder betaald te worden.
  Voor meer info kan je steeds terecht bij Studentenvoorzieningen.

Contact

mobiliteit@pxl.be