Bibliotheek

TEN TIJDE VAN DEZE CORONACRISIS GAAT DE PXL-BIBLIOTHEEK EXTRA DIGITAAL!

Onze digitale bibliotheek is 24/7 beschikbaar. We zijn als team digitaal bereikbaar via bibliotheek@pxl.be tijdens onze gewone uren (dus ook 's avonds op maandag-donderdag, met uitzondering van onze sluitingsdagen zoals hier vermeld). 

Onze dienstverlening hebben we ook weer deels hervat => LEES HIER ALLE DETAILS

Daarnaast is er nu het PXL-Blokpunt, een virtuele omgeving waarin je samen kan studeren. Meer info vind je hier! Je vindt op die pagina ook iets meer info over de 'silent study places'.

 

Bekijk ook zeker onze Facebook-pagina en onze Blackboard-cursus, want daar posten we regelmatig nieuwe initiatieven en educatieve tips. Hier vind je ook de aanklikbare links terug.

 • Externe websites kan je gewoon blijven raadplegen, zonder enige omweg
  • Enerzijds databanken/tijdschriften met een (persoonlijke) login bv. Gopress (tip: daarmee kan je toch nog kranten en tijdschriften lezen in de 'Kiosk') .
  • anderzijds gedeelde logins => zie BlackBoard
 • Via de Citrix kan je aan verschillende databanken van thuis uit die je normaal via het PXL-netwerk moet raadplegen => tip: bekijk dit filmpje voor een stappenplan
  • Volgende databanken die normaal enkel on-campus werken, stellen hun platformen nu ook off-campus open:
   • Jura
   • Mercatus
   • monKEY
 • Alle reeds bestaande platformen voor PXL-Education zijn tijdelijk gratis voor iedereen toegankelijk.
  • Van In met Bingel (basis) én Diddit (secundair)
  • Scoodle van Plantyn (basis + secundair)
  • Pelckmans Portaal (secundair) + de website https://www.plantyn.com/web/nl/leerleefbeleef + https://thuisleren.pelckmans.be/
  • Die Keure doet de volgende inspanningen:
   • We informeren je over al onze extra inspanningen via www.onderwijsdoetertoe.be. Op deze website vind je per vak een overzicht van welke materialen we extra aanbieden op De Leraarskamer.
   • We stellen ons online oefenplatform Kweetet open voor alle leerkrachten.
   • We plaatsen heel wat extra bestanden op De Leraarskamer.
   •  Spoedig download je gratis de schrijfapp van Luna
   • N.B. jullie hadden zélf sowieso al toegang (zie BlackBoard voor de handleiding en logins) maar nu dus ook alle lagere en secundaire scholen!
  • Uitgeverij Zwijsen biedt digitale leermaterialen aan
  • Averbode biedt een luik voor ouders en leerkrachten
 •  Andere educatieve spelers/acties:

Opgelet: vanaf 18 mei start er een beperkte dienstverlening (klik door op deze link voor alle informatie). Alle ontleende materialen zijn verlengd tot 22 juni.

Onze collega's kan je - zoals je van ons gewend bent - doorlopend bereiken via bibliotheek@pxl.be. Gelieve bij vragen altijd naar dit mailadres te mailen, zodat je het snelste antwoord krijgt.


Het is niet mogelijk om als nieuwe gebruiker een lidkaart af te halen bij de BHL. Gebruikers die al een lidkaart hebben, kunnen deze verlengen, en kunnen de ‘Grab & Go’-service van de BHL gebruiken. 


Openingsuren en sluitingsdagen

De openingsuren en sluitingsdagen van januari t/m het einde van het academiejaar vind je hier.
Lees ook goed alle extra opmerkingen!

Studiehoeken reserveren & overzicht studie- en werkplekken

Op campus Elfde Linie en Vildersstraat kan je met een groep een studiehoek gebruiken. Meer informatie vind je hier.

Daar vind je ook een overzicht van andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen én zelfs daarbuiten.

Tip: nieuwe aanwinsten, tijdschriftencovers én thematafels bekijken via Pearltrees

Wil je snel weten welke nieuwe boeken we hebben toegevoegd aan onze collectie?

Bekijk je liever covers van boeken i.p.v. op trefwoord of titel te zoeken in onze catalogus?

Vraag je je af hoe de tijdschriften eruit zien die over de verschillende campussen verspreid staan?

Dan heb je geluk! We houden namelijk ook onze aanwinsten bij op Pearltrees. Via deze pagina vind je alle informatie terug.

PXL-Bibliotheek op Blackboard, Instagram & Facebook

De PXL-Bibliotheek is ook terug te vinden op Blackboard. Hier kunnen we extra (interne) mededelingen plaatsen én vind je onder meer de toegangscodes voor de digitale collectie van PXL-Education (handboeken en tijdschriften).

Via Facebookpagina PXL-Bibliotheek en  kun je onze thematafels bekijken. Like en volg onze pagina's om up-to-date te blijven van de laatste ins & outs.

Algemene informatie

De PXL-Bibliotheek, het informatie- en studiecentrum van Hogeschool PXL, bestaat uit de bibliotheken op campus Elfde Linie, campus Diepenbeek en campus Vildersstraat.

Deze bibliotheken zijn vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van Hogeschool PXL.
In deze bibliotheken kan je vakliteratuur raadplegen of boeken ontlenen. Zij bieden uiteraard toegang tot een snel toenemende hoeveelheid elektronische informatie.

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen. Via Databanken heb je toegang tot deze elektronische informatiebronnen. En ook op je kot of thuis kan je de e-info van de PXL-Bibliotheek raadplegen. 

ln haar geheel bestrijkt de PXL-Bibliotheek een ruime variatie aan informatiebronnen over een breed gamma van vakgebieden. Dat maakt haar tot een uiterst nuttig werkinstrument voor iedere student.
De bibliotheek is ook een lees- en studieruimte. Je kan er kranten en (vak)tijdschriften lezen, of in stilte studeren. Groepswerk - op fluistertoon - is mogelijk in de studiehoeken van de bibliotheek op Campus Elfde Linie die je kan reserveren aan de balie, en in de flexibele werkhoeken van de bibliotheek op Campus Vildersstraat.

In de PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek wordt er gewerkt met een vaklokaal per richting. Deze indeling vind je terug bij de openingsuren.

Ook is het mogelijk om vakgerichte informatie online aan te vragen. Meer info bij myriam.lemmens@pxl.be

E-info

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen via de webpagina's van de bibliotheek. Ook op je kot of thuis kan je de e-info raadplegen. Indien je hulp wenst bij het raadplegen van de digitale informatie, kijk dan zeker eens op deze pagina.

Suggesties en contact

Suggesties zijn welkom! Heb je opmerkingen of vragen, lukt er iets niet op de website, of wens je een voorstel te doen voor de aankoop van vakliteratuur, mail dan naar Myriam Lemmens of bel op het nummer + 32 11 77 56 31.

Bibliotheek Campus Elfde Linie: Elfde-Liniestraat 24, gebouw A, 3500 Hasselt => 011 77 56 41
Bibliotheek Campus Vildersstraat: Vildersstraat 5, 3500 Hasselt => 011 77 56 36
Bibliotheek Campus Diepenbeek: Agoralaan 1, 3590 Diepenbeek => 011 77 56 43 (wordt doorgeschakeld)

Algemeen e-mailadres: bibliotheek@pxl.be

 

Contactpersoon

{this.field(title)}

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be