Bibliotheek

Openingsuren en sluitingsdagen 

Onze digitale bibliotheek is 24/7 beschikbaar.

De openingsuren van onze drie fysieke bibliotheken vind je hier.

Opgelet: op campus Vildersstraat wordt er verbouwd. Studeren is hier tot nader order niet mogelijk, enkel ophalen van reservaties of terugbrengen van materialen (zie ook hier). 

Gelieve steeds rekening te houden met onze afspraken. Deze zijn o.w.v. de coronamaatregelen flink veranderd. Je kan deze hier raadplegen. Houd er dus rekening mee dat je je steeds moet registreren als je de bibliotheek betreedt, ook al is het enkel om te kopiëren of een boek uit het rek te nemen voor uitlening. Gelieve je dus bij binnenkomst altijd te melden bij een medewerker aan de balie. Inleveren kan je in de hal doen op campus Elfde Linie en via de balie bij campus Vildersstraat. Daarvoor moet je je dus niet eerst aanmelden.


NIEUW: Studieplaatsen vooraf zelf reserveren - studiehoeken tijdelijk buiten gebruik

N.a.v. het coronavirus dienen alle gebruikers van de bibliotheek geregistreerd te worden. Dat betekent ook dat studieplaatsen schaarser zijn en gereserveerd dienen te worden. Dit kan je vanaf nu zelf doen via onze boekingspagina. Alle informatie vind je op deze pagina terug. Daar vind je ook een overzicht van andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen én zelfs daarbuiten.

Opgelet: de studiehoeken op campus Elfde Linie en Vildersstraat zijn niet beschikbaar n.a.v. het coronavirus. 


LIDMAATSCHAP BHL 2020-2021

Het aanvragen/verlengen van je lidmaatschap bij de Bibliotheek Hasselt Limburg is weer mogelijk, uitgezonderd voor studenten PXL-Education en PXL-Social Work. Zij gebruiken immers NIET de inschrijflink, maar dat wordt departementaal geregeld en is intussen rond (wend je tot de balie van campus Vildersstraat als je een eerstejaars bent van die 2 departementen)

Alle informatie vind je op deze pagina.


BENUT ONZE DIGITALE BIBLIOTHEEK 24/7

Onze digitale bibliotheek is 24/7 beschikbaar. Maak dus zeker gebruik van onze ruime databanken, online tijdschriften- en krantencollectie. Enkele tips die we meegeven i.v.m. de digitale collectie:

 • Externe websites kan je gewoon blijven raadplegen, zonder enige omweg. 
  • Enerzijds databanken/tijdschriften met een (persoonlijke) login bv. Gopress* waarmee je kranten en tijdschriften kan doornemen
  • anderzijds gedeelde logins => zie BlackBoard 
   • Op Blackboard vind je alle informatie over digitale platforms terug, alsook de logins van bepaalde tijdschriften (voor alle departementen). Gelieve altijd eerst Blackboard te raadplegen. Lukt het niet of vind je niet wat je zoekt, dan kan je uiteraard bibliotheek@pxl.be mailen voor hulp.
 • Via de Citrix kan je aan verschillende databanken van thuis uit die je normaal via het PXL-netwerk moet raadplegen => tip: bekijk dit filmpje voor een stappenplan
  • Volgende databanken die normaal enkel on-campus werken, stellen hun platformen nu ook off-campus open:
   • Jura
   • Mercatus
   • monKEY

Krantenartikels kan je in Gopress raadplegen - gebruik thuis je persoonlijke account i.p.v. autologin. Er zit wel 2 dagen vertraging op door licentievoorwaarden, NexisUni kan je mogelijk sneller helpen (deze is direct toegankelijk via de Citrix).

Bij vragen kan je onze collega's bereiken via bibliotheek@pxl.be


Tip: nieuwe aanwinsten, tijdschriftencovers én thematafels bekijken via Pearltrees

Wil je snel weten welke nieuwe boeken we hebben toegevoegd aan onze collectie?

Bekijk je liever covers van boeken i.p.v. op trefwoord of titel te zoeken in onze catalogus?

Vraag je je af hoe de tijdschriften eruit zien die over de verschillende campussen verspreid staan?

Dan heb je geluk! We houden namelijk ook onze aanwinsten bij op Pearltrees. Via deze pagina vind je alle informatie terug.


PXL-Bibliotheek op Blackboard, Instagram & Facebook

De PXL-Bibliotheek is ook terug te vinden op Blackboard. Hier kunnen we extra (interne) mededelingen plaatsen én vind je onder meer de toegangscodes voor de digitale collectie van PXL-Education (handboeken en tijdschriften).

Via Facebookpagina PXL-Bibliotheek en  kun je onze thematafels bekijken. Like en volg onze pagina's om up-to-date te blijven van de laatste ins & outs.


Algemene informatie

De PXL-Bibliotheek, het informatie- en studiecentrum van Hogeschool PXL, bestaat uit de bibliotheken op campus Elfde Linie, campus Diepenbeek en campus Vildersstraat.

Deze bibliotheken zijn vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers van Hogeschool PXL.
In deze bibliotheken kan je vakliteratuur raadplegen of boeken ontlenen. Zij bieden uiteraard toegang tot een snel toenemende hoeveelheid elektronische informatie.

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen. Via Databanken heb je toegang tot deze elektronische informatiebronnen. En ook op je kot of thuis kan je de e-info van de PXL-Bibliotheek raadplegen. 

ln haar geheel bestrijkt de PXL-Bibliotheek een ruime variatie aan informatiebronnen over een breed gamma van vakgebieden. Dat maakt haar tot een uiterst nuttig werkinstrument voor iedere student.
De bibliotheek is ook een lees- en studieruimte. Je kan er kranten en (vak)tijdschriften lezen, of in stilte studeren. 

In de PXL-Bibliotheek campus Diepenbeek wordt er gewerkt met een vaklokaal per richting. Deze indeling vind je terug bij de tijdschriftencollectie.

Ook is het mogelijk om vakgerichte informatie online aan te vragen. Meer info bij myriam.lemmens@pxl.be

E-info

De PXL-Bibliotheek beschikt over een uitgebreide collectie elektronische tijdschriften, databanken en e-books, die je via het draadloos netwerk op de hele campus kan raadplegen via de webpagina's van de bibliotheek. Ook op je kot of thuis kan je de e-info raadplegen. Indien je hulp wenst bij het raadplegen van de digitale informatie, kijk dan zeker eens op deze pagina.

Suggesties en contact

Suggesties zijn welkom! Heb je opmerkingen of vragen, lukt er iets niet op de website of wens je een voorstel te doen voor de aankoop van vakliteratuur, mail dan naar Myriam Lemmens of bel op het nummer + 32 11 77 56 31.

Algemeen e-mailadres: bibliotheek@pxl.be

Bibliotheek Campus Elfde Linie: Elfde-Liniestraat 24, gebouw A, 3500 Hasselt => 011 77 56 41
Bibliotheek Campus Vildersstraat: Vildersstraat 5, 3500 Hasselt => 011 77 56 36
Bibliotheek Campus Diepenbeek: Agoralaan 1, 3590 Diepenbeek => 011 77 56 43 (wordt doorgeschakeld)

Contactpersoon

{this.field(title)}

Myriam Lemmens


diensthoofd PXL-Bibliotheek

+32 11 77 56 31

+32 497 44 38 47

myriam.lemmens@pxl.be