Sport

Hoe blijf ik fit en gezond?

Je zware studies moet je natuurlijk op regelmatige basis afwisselen met ontspanning. Het sportaanbod in Hogeschool PXL is verrassend groot. Dit zorgt ervoor dat je al je stress en zorgen letterlijk kan uitzweten.

Sportkaart!

We werken voor alle Limburgse studenten met een sportkaart. Deze kost € 20 per jaar en kan je vanaf 12 september aanvragen aan het onthaal van dienst Studentenvoorzieningen (2e verdieping van Gebouw D op campus Elfde Linie). De maand oktober wordt aanzien als doe- en probeermaand, waarin je je favoriete sporten kan uittesten. Daarna moet je een sportkaart hebben om te kunnen deelnemen aan de activiteiten of om te kunnen profiteren van onze kortingen. Heb je geen sportkaart, dan moet je per les betalen om te kunnen deelnemen.

Het vaste aanbod

Omdat we weten dat de meeste studenten liefst met een paar vrienden sporten, hebben we een samenwerkingsakkoord tussen de Limburgse hogescholen en de universiteit. Hierdoor is er een groot aanbod en kunnen alle Limburgse studenten hoger onderwijs samen sporten. Sportkaarthouders kunnen het heel jaar door deelnemen aan gratis activiteiten in de Fitlink (Diepenbeek), de sporthal van Hogeschool PXL (Hasselt) en Basic Fit (Diepenbeek). Hier spreken we over zaalvoetbal, groepslessen, badminton, zelfverdediging, ... Heb je geen sportkaart, dan betaal je € 2 per les.
Ook zijn er lessenreeksen waar je voor een kleine prijs een aantal lessen kan volgen. Dit gaat bv. over stijldansen, muurklimmen, squash, golf, ...
Als je liever op een ander moment je kamer uitkomt, kan je gebruik maken van de talloze kortingen die wij geven voor schaatsen, muurklimmen, squash, fitness, zwemmen, ... (sportkaarthouders betalen minder!)

Tussentijds en intensief in beweging

Je kan je dus sowieso het hele jaar door uitleven, maar de sportdienst zorgt ook nog voor een aantal speciale activiteiten. Toppers zijn de jaarlijkse skireis, de Campus Run en de regattawedstrijd. Deze worden vlot afgewisseld met een dagje mountainbike, duiken, zweefvliegen, adventure day, ...
Een aantal van deze activiteiten zijn gratis, voor andere betaal je een kleine bijdrage.
Wil je weten wanneer er iets te doen is? Kijk dan regelmatig op de sportwebsite van Studentensport Limburg. Je vindt hier naast alle sportinfo ook de laatste nieuwsberichtjes. Uiteraard zal je mailbox ook gevuld worden met allerlei activiteiteninfo.

Competitie

Ben je gewoon om op een hoog niveau te sporten? Bekijk dan eens of je mee kan doen aan de wedstrijden van de Studentensport Vlaanderen, de SSV-competities. Zo kan je misschien eens iemand verslaan uit een andere hogeschool of universiteit. Neem een kijkje op hun website voor het aanbod. Om in te schrijven voor deze competities neem je contact op met de sportcoördinator.

Regatta

Het is inmiddels een traditie geworden: tijdens de jaarlijkse regattawedstrijd nemen de Limburgse hogescholen en de universiteit het tegen mekaar op. In ploegen van 8 + stuurman wordt er 2 km geroeid om de titel van beste regattaschool. Daarnaast is er ook een competitie tussen één- en tweezitters. Een sportief hoogtepunt waarbij elk jaar 4 000 supporters hun teams komen aanvuren. Kandidaten kunnen inschrijven via de sportdienst of rechtstreeks bij de sportcoördinatoren Brecht Vanheers en Erik Vanmierlo.

Vorig jaar vond de Regatta plaats op in mei 2018. Voor de achtste keer op rij kon het PXL-roeiteam de fel begeerde beker in de wacht slepen :-)  Kom jij op woensdag 8 mei 2019 weer mee supporteren?

Bekijk hier de after movie van het PXL-roeiteam in Denemarken waar ze gingen trainen:

Dwars door Hasselt

Jaarlijks wordt in oktober de HBVL - Dwars door Hasselt stratenloop georganiseerd. Met keuzes tussen de afstanden 1, 3, 5, 10 en 15 km lokt deze stratenloop jaarlijks duizenden sportievelingen. Ook onze hogeschool zet jaarlijks onder impuls van het PXL-Running team haar beste beentje voor. Zowel studenten als collega's kunnen jaarlijks gratis deelnemen. Dit jaar wordt Dwars door Hasselt georganiseerd op ZONDAG 8 oktober 2017.

Jaarlijkse Campusrun

Jaarlijks organiseert Studentensport Limburg een loopwedstrijd tussen Campus Diepenbeek en Campus Hasselt met aankomst in het Kapermolenpark. Dit in het kader van Kom Op Tegen Kanker. Studenten, personeel en externen lopen dan 4,5 km, 10 km of de campustrail van 7,5 km. De editie van 2017 telde meer dan 1.000 inschrijvingen. Op 3 mei 2018 is het weer zover!

Topsporters

Topsporters kunnen, na advies van de Dienst Studievoortgang, een 'statuut van topsporter' aanvragen (bij je studentenbegeleider). Studenten met dit statuut krijgen bepaalde faciliteiten waardoor de combinatie topsport/studeren mogelijk wordt.

Fitness

Studenten die een persoonsgebonden (op naam van de student) jaarabonnement fitness aanschaffen, kunnen onder voorwaarden maximum € 75 tussenkomst ontvangen via de sportdienst.
De voorwaarden zijn:

  • PXL-student(e) zijn
  • in het bezit zijn van een studentensportkaart (aanvragen aan het STUVO-onthaal)
  • een kopie van het jaarcontract, de studentenkaart en de sportkaart binnenbrengen op de Dienst Studentenvoorzieningen op de tweede verdieping van gebouw D van Campus Elfde Linie, uiterlijk 3 maanden na het afsluiten van het contract
  • vul hier alvast je schuldvordering in
  • je aanvraag om tussenkomst doen binnen de 3 maanden na afsluiten van je fitnessabonnement.

Goed om weten:

  • Bij sportcentrum Olympia aan de Kuringersteenweg  in Hasselt en I-Fitness Hasselt (boven de Media Markt) krijgen studenten en personeelsleden korting.
  • Er wordt geen tussenkomst gegeven voor fitnessabonnementen die bij Basic Fit worden afgesloten. Zij verstrekken immers geen persoonsgebonden abonnementen.
  • Ook bij jaarcontracten in andere fitnesszaken kan je een tussenkomst krijgen onder dezelfde voorwaarden.

De sportdienst kan autonoom beslissen of een abonnement al dan niet in aanmerking komt voor de korting.

Let op: Je moet in het bezit zijn van een studentensportkaart om van deze kortingen te kunnen genieten! De studentensportkaart kun je aanvragen aan het STUVO-onthaal.

Wil je zelf wat organiseren?

Zin om zelf een sportieve activiteit te organiseren maar je zoekt nog financiële steun? PXL STUVO kan je helpen via onze projectsubsidies. Meer info via de collega's van de cultuurdienst.

FAQ

Contact

sportdienst@pxl.be

Contactpersonen

Erik Vanmierlo

Erik Vanmierlo


sportcoördinator

+32 11 77 58 46

+32 496 26 38 81

erik.vanmierlo@pxl.be
Brecht Vanheers

Brecht Vanheers


sportcoördinator

+32 11 77 58 46

+32 484 35 49 12

brecht.vanheers@pxl.be