Studie- en werkplekken

NIEUW: Studieplaatsen zelf reserveren

Aangezien we alle bezoekers moeten registreren én het aantal studieplaatsen gelimiteerd is, dien je je studieplaats te reserveren.

Dit kan je volledig zelf doen, 24/7. Opgelet: dit is NIET hetzelfde als een studiehoek. Het gaat om een silent study place in de bibliotheek, een individuele zitplaats dus. Groepswerk is immers niet toegestaan.

Volg het stappenplan OF bekijk onderstaand filmpje:

  • ga naar deze website

  • kies bovenaan voor de gewenste campus: Elfde Linie (links) of Vildersstraat (rechts)

    • opgelet: campus Vildersstraat wordt verbouwd dus daar is reserveren nog niet mogelijk!

  • kies links in de kalender voor de gewenste datum

  • kies rechts voor het gewenste tijdsblok

    • opgelet: we werken met vaste tijdsblokken per campus (tip: klik op de i in het formulier om deze te zien)

      • Elfde Linie: op maandag t/m donderdag is er voormiddagblok (8:30u-12:30u), namiddagblok (13:00-17:00u) en avondblok (17:30-22:00u). Op vrijdag is er uiteraard enkel een voor- en namiddagblok voorzien. => opgelet: elk aanklikbaar tijdstip staat dus voor 85 zitplaatsen! Als deze volzet zijn, verdwijnt dat tijdstip gewoonweg. Zolang je dus nog kan aanklikken, is er plaats :-) 

      • Vildersstraat: op maandag t/m donderdag zijn er blokken van 8:30u-12:40u en van 13:40u-18:00u. Op vrijdag van 8:30-12:00u en van 12:30-16:00u. => opgelet: elk aanklikbaar tijdstip staat dus voor 20 zitplaatsen! Als deze volzet zijn, verdwijnt dat tijdstip gewoonweg. Zolang je dus nog kan aanklikken, is er plaats :-) 

    • indien je niet stipt bij het startuur aanwezig bent, is dat niet erg. We kunnen echter geen losse uren inboeken, dus heb je je studieplaats altijd voor een vol blok ter beschikking. Je mag echter niet zomaar langer blijven, daarvoor moet je een bijkomend blok reserveren.

    • zie je géén tijdsblok staan op het gewenste moment? Dat kan twee dingen betekenen:
      • 1) ofwel zijn er nog zitplaatsen vrij, MAAR is het tijdsblok al begonnen. Bv. je kijkt om 8u35 op onze site, dan zul je niet meer in het ochtendblok kunnen reserveren, maar pas vanaf de middag. Dan kunnen wij dit nog uitzonderlijk voor je in orde brengen aan de balie; 
      • 2) ofwel zijn alle zitplaatsen gewoonweg volzet. Dan kun je helaas niet inboeken.
      • Opgelet: reserveer dus best altijd een dag op voorhand, dan kan je alle beschikbaarheden van de volgende dag nog zien.
  • vul je gegevens in. Let erop dat je je PXL-mailadres gebruikt. Accepteer de voorwaarden en klik op reserveren om je reservering te voltooien.

  • je krijgt een bevestigingsmailtje. Wil je nog een plek reserveren, bv. diezelfde dag een vervolgblok? Dan moet je opnieuw het formulier invullen. Dit moet je dus doen voor elk moment dat je wil reserveren. En één keer meerdere momenten boeken is niet mogelijk.

  • ga op het gereserveerde tijdstip naar de bibliotheek en meld je aan de balie. Dan krijg je een plek toegewezen. 

  • ontsmet je zitplaats voor en na gebruik

Opgelet: je dient voor aanvang van een blok te reserveren, anders vervalt het blok. 

Kan je toch niet komen? Annuleer dan z.s.m. zodat iemand anders van de zitplaats gebruik kan maken.

Dit kan jij doen vanuit je bevestigingsmailtje, gooi dit dus niet weg.

 

Instructiefilmpje 'Hoe reserveer ik een studieplaats in de PXL-Bibliotheek?'

Wil je een groepswerk doen of andere taken waarbij je graag harder praat of muziek/film nodig hebt? Dan zijn er andere alernatieven op de verschillende campussen. Om het voor iedereen aangenaam en rustig te houden, is dit in de bibliotheek immers ten strengste verboden. Andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen vind je hieronder.

 


 

Opgelet: onderstaande informatie is NIET geldig tijdens de coronacrisis.

Klik meteen door naar:

Studie- en werkplekken op Hogeschool PXL 

Naast onze locaties van de PXL-Bibliotheek zijn er nog veel meer plekken binnen de hogeschool waar je doorheen het jaar terecht kan om groepswerken te maken of rustig te studeren. Een overzicht van al deze vaste alternatieven vind je hieronder (opgelet: laatste update is 25 november 2019). Klik op de afbeelding om het overzicht in groot formaat te downloaden.

 

Extra externe studie- en werkplekken

Doorheen het jaar

Zit de bibliotheek vol of wil je op zaterdag blokken? Neem dan eens een kijkje bij onze collega's van de BHL.
De openingsuren vind je hier. Tip: op hun locatie in Kuringen zijn ze zelfs op zondagvoormiddag geopend! Kijk ook hieronder voor de extra maatregelen tijdens de blok. Ook in je plaatselijke bibliotheek (bv. in Genk) kan je vaak terecht om rustig te studeren, ook op zaterdag.

Specifiek tijdens de examens

Tijdens de examensperiodes (vooral in januari en juni) zijn er veel extra initiatieven in Hasselt en omgeving. Daarvoor verwijzen we je door naar de Facebookpagina van PXL studentenbegeleiding.

Je kan ook online samen studeren via het team PXL/Blokpunt. Hiervoor kan je je inschrijven via deze link

Impressie van de PXL-Bibliotheek