Studie- en werkplekken

Groepswerk en reservaties studiehoeken

Reserveer tijdig je studiehoek aan de balie of via bibliotheek@pxl.be.
Of er nog studiehoeken vrij zijn, kan je hier zien of via deze QR-code die je kan scannen met je smartphone of tablet.

OPGELET: vergeet niet op 'Toon vandaag' te klikken.  Let op: je kan enkel kijken en niet zelf reserveren, daarvoor bel/mail je of ga je naar de balie.

 QRcode_PXL-Bibliotheek_studiehoeken

Opgelet: de eerste vijf hoeken, EAB01-5 liggen op campus Elfde Linie, VIC0001OLC1-7 liggen op campus Vildersstraat.

Echter, wegens de grote drukte zijn we genoodzaakt strenger toe te zien op het minimumaantal studenten dat zo'n hoek mag reserveren. De kleinste studiehoek (5) van campus Elfde Linie is voor minstens 2 personen, studiehoek 4 vanaf 3 personen en de studiehoek 1-2-3 pas vanaf minstens 5 personen*. Studiehoeken 1-6 op campus Vildersstraat zijn voor 2-8 personen, studiehoek 7 enkel van 6 - 16 personen*. Indien je niet aan dit aantal komt of als de studiehoeken volzet zijn, raden we je aan om in de zaal te gaan zitten om in stilte te studeren.

De studiehoeken zijn zéér populair, dus reserveer alleen als je het écht nodig hebt én op de tijden die je kan waarmaken. We hanteren het 'academisch kwartiertje', dus wees op tijd en meld je netjes af als je niét kan komen. Net als in de rest van de zaal mag je niet eten en enkel fluisteren!

*opgelet: tijdens de blokperiode proberen we de studiehoeken zo optimaal mogelijk te benutten en kan het zijn dat we de beschikbare plaatsen per studiehoek opvullen met studenten, zodat we zo veel mogelijk mensen kunnen bedienen.

Wil je een groepswerk doen of andere taken waarbij je graag harder praat of muziek/film nodig hebt? Dan is gebouw D een beter alternatief. Om het voor iedereen aangenaam en rustig te houden, is dit in de bibliotheek immers ten strengste verboden. Andere studie- en werkplekken op de verschillende campussen vind je hieronder. N.B. Je vindt hier ook andere plaatsen in Hasselt om te blokken. Andere initiatieven delen we ook op onze Facebookpagina.

Studie- en werkplekken op Hogeschool PXL

Naast onze locaties van de PXL-Bibliotheek zijn er nog veel meer plekken binnen de hogeschool waar je doorheen het jaar terecht kan om groepswerken te maken of rustig te studeren. Een overzicht van al deze vaste alternatieven vind je hieronder. Klik op de afbeelding om het overzicht te downloaden.

Extra studie- en werkplekken doorheen het jaar

Zit de bibliotheek vol of wil je op zaterdag blokken? Neem dan eens een kijkje bij onze collega's van de BHL. Meer info vind je hier.

Extra studie- en werkplekken tijdens de examens

Tijdens de examens van juni kun je een beroep doen op 'Blokpunt' van Teleblok in het gebouw van PXL-Congress op campus Elfde Linie, "De Blokbars"  in Hasselt, Genk en Diepenbeek, meer info vind je hier.

Verschillende bedrijven hebben hun ruimte ook opengesteld voor blokkende studenten, PXL-Studentenbegeleiding houdt een lijst bij met alle locaties (opgelet: wordt regelmatig geüpdatet).

We delen ook regelmatig extra initiatieven en tips op onze Facebookpagina. Like en volg ons om op de hoogte te blijven!