In de kijker

In de kijker

Klik hier om door te gaan naar Aanwinsten.

Nieuws

Nieuwe toegang voor monKEY via SSO-login. Klik hier . Klik op aanmelden, en meld je aan met jouw studenten/personeelsnummer - maildadres.     

 

Chris Vosters introduceert het 'corona-aapje' en gaat 'viraal'

Onze alumnus Chris Vosters van Chris Vosters Illustraties (tevens de broer van een collega van Healthcare & Social Work) tekende in het kader van de coronocrisis een verhaal over een aapje, aanvankelijk om de hele situatie aan zijn eigen kinderen uit te leggen. Maar dit aapje werkte zo 'aanstekelijk' (pun intended) dat TV Limburg BE, Het Belang van Limburg, Radio 2 Limburg én zelfs de VRT zijn verhaal oppikten.

Normaal kan je bij ons in de bibliotheek ook verschillende van zijn boeken (of boeken die hij illustreerde) uitlenen, bv. Willy Boem en Het loopt op wieltjes. Dat gaat nu niet, maar je kan ze misschien wel scoren in je plaatselijke boekhandel, onder het motto #winkelhier en #shoplokaal! En wij gaan alvast zijn Facebookpagina volgen voor meer nieuws!

 

Aanwinsten

Nieuwe boeken

Naast de digitale informatie kopen we natuurlijk ook regelmatig nieuwe boeken aan om onze collectie up-to-date te houden voor alle opleidingsgebieden. Alle aanwinsten vanaf 2016 vind je via Pearltrees. Hieronder kun je ineens doorklikken naar de aparte Pearltreesmap per jaar.

Aanwinsten in Pearltrees

2020

2019

2018

2017

2016

Handboekencollectie

Via Pearltrees kan je ook de specifieke handboekencollectie bekijken. Deze handboeken zijn raadpleegbaar in de PXL-Bibliotheek en kan je komen inkijken. In de catalogus kan je zien op welke campus deze boeken staan. De handboeken zijn ter inzage aanwezig en worden daarom niet uitgeleend. 

Tijdschriftencollectie

Via Pearltrees kan je ook de tijdschriftencollectie bekijken. Deze tijdschriften zijn raadpleegbaar in één van de drie PXL-Bibliotheekvestigingen en kan je komen inkijken (niet uitlenen). Ook indien er een online toegang bij is, staat die informatie opgenomen. Indien van toepassing vind je de bijbehorende inloggegevens vervolgens in onze cursus in Blackboard.

Thematafels

Regelmatig vinden er evenementen en themadagen/-weken plaats waarbij we als bibliotheek graag aansluiten. Een selectie van relevante boeken vind je dan op de betrokken campussen terug, alsook via social media. Je kan alle boeken die op deze thematafels liggen/hebben gelegen nog eens op je gemak nakijken via Pearltrees.

Nieuwe boeken in de kijker

Op campus Elfde Linie en Vildersstraat vind je een sectie met de nieuwste boeken uit onze collectie. Kom gerust eens snuisteren!