Informatie over begeleidingsvormen

Indien je twijfelt over je studiekeuze en het maken van een beslissing verloopt moeizaam, kan je in de eerste plaats te rade gaan bij de trajectbegeleider en/of studentenondersteuner. Wie de trajectbegeleider en studentenondersteuner van jouw opleiding/campus is, vind je terug in de rubriek 'studentpoints' op de webpagina contact. Ook bij de coördinator studieloopbaanbegeleiding, Anneleen Huisman (anneleen.huisman@pxl.be), kan je terecht voor vragen omtrent studiekeuze en heroriënteren.

Volgende tips kunnen je al op weg helpen:

  • Zoek uit waarom je je studie wilt stopzetten of waarom je wilt veranderen van studierichting.
  • Maak een lijstje van je interesses en vaardigheden. Noteer ook wat je sterktes en zwaktes zijn: in welke vakken ben je goed, ben je beter in praktijk of theorie, wat vind jij belangrijk in het leven? …
  • Bekijk ook eens de rubriek “Hulp bij je studiekeuze”. Hier worden verschillende stappen uitgelegd die belangrijk zijn in het keuzeproces. 
  • Weet je niet welke opleidingen er bestaan aan Hogeschool PXL? Ga dan eens een kijkje nemen in de rubriek “PXL opleidingen”. Wil je meer weten over de verschillende opleidingsmogelijkheden in Vlaanderen, dan kan je hier een overzicht terugvinden.