Afstuderen

Dit jaar kan jij je diploma aan Hogeschool PXL behalen, proficiat! Heel wat nieuwe uitdagingen liggen voor je. We zetten alvast de mogelijkheden voor jou op een rij.

Vervroegd afstuderen

Sommige studenten met een individueel traject kunnen eventueel reeds vervroegd afstuderen.
Ben je op enkele studiepunten van je diploma verwijderd? Moet je slechts een paar opleidingsonderdelen opnemen of enkel je verhandeling of eindwerk indienen?
Neem contact op met de trajectbegeleider van je opleiding. Wie de trajectbegeleider van je opleiding is, vind je terug onder de rubriek, onze studentpoints op de webpagina contact.
Indien je aanvraag wordt goedgekeurd, kan je nog tot  6 weken voor de datum van vervroegd afstuderen hiervan afzien. Dit dien je dan te melden aan het opleidingshoofd. Indien je niet slaagt op je vervroegde 1ste examenkans, moet je je tweede examenkans benutten (eventueel ook vervroegd).

Uitstroombegeleiding

Nu je studentenleven bijna voorbij is, wordt het tijd om je voor te bereiden op een toekomstige job in het werkveld. Heel wat vragen duiken op. Via welke kanalen kan ik een job vinden? Hoe schrijf ik een overtuigende sollicitatiebrief? Wat staat er in mijn cv? Hoe kan ik me voorbereiden op het interview?

We willen je ook in deze laatste fase van je schoolloopbaan goed begeleiden. Daarom voorzien we binnen Hogeschool PXL enkele initiatieven om je klaar te stomen voor de arbeidsmarkt. Meer informatie kan je hier terugvinden onder het topic uitstroombegeleiding.

PXL Career Center

PXL Career Center is een platform exclusief voor PXL studenten. Bedrijven kunnen hier doelgroepgericht vacatures en evenementen plaatsen. Je kan zelf een persoonlijk profiel aanmaken waarin je interessante input binnen jouw profiel en wensen te zien krijgt. Daarnaast kan je je C.V. uploaden zodat bedrijven jou ook persoonlijk kunnen contacteren.

Op PXL Career Center vind je alles omtrent carrièrebegeleiding en oriëntatie:

  • internationale & lokale vacatures
  • stages
  • studierelevante studentenjobs
  • interessante workshops
  • events
  • sollicitatietips
  • ...

Geef je professionele carrière een kickstart en maak een profiel aan via https://pxl.jobteaser.com

Nog vragen? Stuur een mailtje naar careercenter@pxl.be

Alumni

Wil je als afgestudeerde van Hogeschool PXL op de hoogte blijven van alumni-activiteiten en de voordelen die Hogeschool PXL aan haar afgestudeerden biedt? Registreer je dan als alumnus! Klik hier voor meer informatie.
Zorg er ook voor dat je je juiste gegevens achterlaat. Wie weet helpen we jou dan wel aan een job?