Graduaatsopleidingen

INFOSESSIE

De graduaatsopleidingen van morgen

Alleen in de namiddag:  13-15 u

Tijdens deze infosessie (geen proefles) maken we je wegwijs in het nieuwe aanbod van graduaatsopleidingen die vanaf september 2019 zullen aangeboden worden in Hogeschool PXL. Je krijgt een duidelijk inzicht in sterktes van deze opleidingen, het verschil met bacheloropleidingen en de mogelijkheden om achteraf een vervolgtraject te volgen tot een bachelordiploma. Na afloop krijg je de mogelijkheid om met huidige HBO5-studenten te praten over hun ervaringen en toekomstmogelijkheden.

Vanaf 1 september 2019 zullen de huidige HBO5-opleidingen integreren in de hogescholen. Voor Hogeschool PXL betekent dit een uitbreiding van haar opleidingsaanbod met maar liefst 16 graduaatsopleidingen in uiteenlopende gebieden (bedrijfsmanagement, technologie, IT, zorg en sociaal werk). Deze graduaatsopleidingen zullen nog praktijkgerichter zijn dan onze bacheloropleidingen. Hogeschool PXL wil met de komst van deze 16 nieuwe opleidingen iedere student de juiste opleiding aanbieden en zo excellente professionals afleveren in the war for talent.

Graduaatsopleidingen zijn hoger onderwijsopleidingen die voorbereiden op specifieke beroepen in het werkveld. Het zijn korte opleidingen van doorgaans 2 jaar in dagonderwijs. Na deze opleiding kan je aan slag op de arbeidsmarkt. Voor sommige studenten is een graduaatsopleiding ook een opstap naar een bachelordiploma. Voor al onze graduaatsopleidingen is er immers een vervolgtraject van 1,5 jaar tot een bachelordiploma. Dit maakt dat je in 3,5 jaar tijd zowel een graduaats- als bachelordiploma kan behalen.

Locatie: Campus Elfde-Linie |  Gebouw D- Congress - Zaal Pacioli